Solnedgang oppå Kallurddalsbrottet

Det er sist i november, kaldt vintervær og ishålke overalt. Idag dro vi uti Agdenes for å sjekke føret. Uti Selva var det 5 varmegrader, helt bart og sommerlig! Vi svingte av til Sørheim og parkerte i 10-tida ved grinda på skogsveien ved foten av Sørliheia.

Riktig fin skogsvei oppover, nokså nybygd. Oppi heia flata veien ut på ca 100 moh, for et fantastisk turutgangspunkt! Her startet en god tursti i retning Sørliheia. Vi gikk etter den over myra og bratt opp heia, det var sannelig ei nybygd hytte høgt oppi der. En varmende tekopp gjorde godt i soloppgangen, litt korte dager nå i november!

Videre fulgte vi den sterke stien opp forbi tjønna bak Sørliheia 298 moh helt fram til toppen av Tverrhoggaksla 318 moh. Her var jeg i mars i år, her er et nydelig utsiktspunkt utover til Leksa, Storfosna, Ørlandet, Kopparen og langt nordvestover Storhavet. Vi tenkte å ta matresten her i sola og utsikten, men det var for iskald vind til det. Bakom toppen fant vi et fint bjørkekratt i sola, her var det nesten stille, godt å raste her. Klokka var nå blitt ett, vi fikk bare ta en kort sving oppå “brottet” for å se på utsikten.

Kom til Kallurddalsbrottet 398 moh, den nordligste toppen. Hovedtoppen på 436 moh, ligger en knapp times gange i blokkmark lenger sør. Vi hadde brukte litt over to timer hit opp. Også på toppen var det helt sommerlig, fullstendig is og snøfritt, bløte myrer. Det ble nå en usansynlig vakker solnedgang, vi ble sittende lenge i stillhet og takknemlighet for å få oppleve slik utrolig vakkerhet!

Noen tanker om direkte rute nedigjen ble skrinlagt, sola var nå nede, så vi fulgte den trygge stien nedigjen til hytta. Etter et deilig sjokoladekake stykke på hyttebenken, listet vi oss ned stien bratt ned ned til veien i skumringa. Tilbake til bilen i 4 tida, det ble mørkt idag også, men hvilken fantastisk tur i sommerlig tur og en utrolig solnedgang!

En ny favoritt! Har fundert endel på traseen opp til Brottet, det å gå opp veien og stien via Tverrhoggaksla gjør fjellet lettilgjengelig året rundt.

Flere bilder fra i dag:

Save

Save

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments