rogndaln
Da vi kom uti Lensvika i soloppgangen, sto vinden hardt inn fra sør, sjøen gikk kvit. Skulle vi velge en forblåst tur i solskinn, eller en god og varm tur i le på nordsida i solskyggen? Vi bestemte oss for det siste og fortsatte videre til Selnes og parkerte på min vante plass oppunder jorbæråkeren.

Klokka var nå elleve, 8 vårlige plussgrader, 28 moh, skyfritt, sterk vind utover fjorden, men ingen sol. Gikk oppover jorbæråkerkanten opptil starten på den brede, uthogde glenna. Jeg tenkte egentlig å gå rett oppå Svarthamran, for så å gå videre mot Sørvarden.

Vi ville kommet oppi sola da, men det blåste hardt på toppene i dag. Istedet tok jeg av til høyre inni furuskogen, i følge kartet skal det være en sti bortover. (det er faktisk en god traktorvei bortover, men jeg klarte å gå forbi den, vi gikk helt paralellt med den, knapt 10 meter unna!). Etter en del styr bortover delvis krattskog kom vi over til den gode traktorveien. Knapt 200 meter lengre innover gikk det en kraftig sti oppover/vestover i retning Landrøheian.

Det var artig, endelig hadde jeg funnet en helt ny og alternativ sti til fjells uti her! Vi så at traktorveien svingte nordover videre opp langs Selneselva. Oppover furuskogen ble det etterhvert 4-7 cm snø, men lett å gå, stien var sterk, grei å følge. Det var også ryddet kratt omkring stien, den brukes nok endel. Etter en times tid var vi kommet oppi Slettet lengst fram i Rognddalen. Her fant vi oss en bar rabbe under ei furu og hadde en bedre lunsj der med utsikt til sola som såvidt lyste opp toppen av Sæterdalsheia rett opp. Vi hadde brukt knapt to timer hit, 3,5 km sålangt,  vi var på 244 moh.

hurtirissa2

Veien videre opp til Sæterheia og Landrøheia var lettgått fjellhei med spredte furuer i starten, dette er nok en fin trase til Sørvarden. Jeg funderte litt på tur til Vestre herfra, det ser også ut til å være fint, det skal prøves til sommers! Vi gikk en liten runde oppover, jo, det ble virkelig fint fjellterreng lenger opp!

Nedigjen til Selnes-gårdene brukte vi knapt en time nå som vi kjente terrenget, vi fant lett den gode stien og traktorveien over til Selnes. Tilbake til bilen i halv fire tida i skumringen, nå var det nesten vindstil. En fin adventstur på 7,2 km t/r idag, en ny favoritt uti Nordheian!

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments