Smaaberga3

Det er fjerde søndag i advent og vi dro uti Bukten for å se etter juletre. Startet ved Utigard i 11-tida i 7 minus og gikk oppå Løvåsen, her sto flere fine smågraner. Dette skal bli beite til sommers, det var bare å hugge. Vi gikk videre øverst i beitemarka og brettet ut fjellduken og inntok maten i en fantastisk lav sol på årets korteste dag.

Turen fortsatte videre oppover seterveien, vi tok av fra stien og gikk gjennom granplantinga oppunder Småberga. Her fikk vi sola igjen. Marka og myrene var solid hardfrosset, det var en 2-4 cm løs nysnø oppå, fint og godt å gå, langt ifra skiføre.

tronsdal1234

Vi gikk mot sola bortover mot hyttene og tok en tepause foran hytta på haugen. Sola seg nå ned bak Snota, det var helt klart, litt vind og sprettkaldt! Det ble ingen lang rast, kalden snerpet seg hardt til da sola forsvant. Vi gikk derfor raskt nedpå myra og fant seterstien hjemover. Kom nedi Trønsdal igjen i halv tre tida.

 

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
admin
24/12/2009 19:39

God jul med mange turer i fjellet!
– også en god jul til mor!