P100

Ved Kåsan var det 6 minus og ganske stille da vi startet ved halv elleve tida, men gråvær. Tynt snødekke, ingen problem å parkere. 

Skiene ble spent på, sannelig kom to andre skiløpere og gikk opp fin løype foran oss. Oppover forbi Snonssetra knapt 5-7 cm fin nysnø, hardt under, men godt silkeføre, godt skiføre.  Dette var min aller føste tur med hund og ski noensinne, det ble mye innkjøringskluss. Trekklina var altfor kort, jeg kom til stadighet borti labbene til Borga, jeg hadde skarpe stålkantski! Ble mye venting for turkameraten, jeg prøvde ulike løsninger for å få til lenger line.

Oppover skogen nokså tynt snødekke, fint å gå langs løypa, men vanskelig utom og inni skogen, det skulle bli strevsomt å komme seg nedatt idag! Utover Vidmyrene var skiføret riktig bra, det er jo hardfrosset myr under, men oppå her økte vinden og det snødde. Ble nok ingen topptur til Resfjellet idag, ved Stakstanga var hele fjellet borte i skodda! Kom opp til Ogjerhøyløa i 12 tida, her møtte vi en som hadde prøvd seg på toppen, men måtte snu.

Vi dro fram fjellduken og la over lårene mens vi inntok julelunsj med kaldpotet og ribberester. Det var litt for kaldt oppi her, vi skulle ha pakka duken rundt oss. Ble riktig folksomt etterhvert, men de fleste dro hastig hjem i det kalde snødrevet. Et par til prøvde seg på toppen, de var også godt kledd etter forholda, med fjellski og feller. De kom nedigjen fort.

Etter en dryg time ble kaldværet for påtrengende, vi sklei hastig nedover Vidmyrene. Jeg forsøkte etter beste evne i den dårlige sikten å fortelle turkameraten om de ulike topptraseer, det er jo ikke mer enn en dryg time opp til toppen av Resfjellet.

Det ble vanskelig å ta seg ned skogen i trang skiløype. Borga satte i gallopp straks hu fikk godt skispor, da var jeg umiddelbart oppi framlabbene pga den korte lina. Vi tok en runde uti skogen rundt Snonssetra, det gikk mye bedre, bikkja skjønte nok dette. Jeg kunne renne med normal fart, og Borga sprang ved siden av meg!

Tilbake til bilen i halv tre tida, en deilig skitur til Fjelldalen på brukbart skiføre midt i jula!

 

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments