Oksbåsen

Vi startet i 11 tida heimafra, i 14 minus og stille, klar blå himmel. Det har falt et par dm snø, nå er det fantastisk fin vinter, rett og slett julekortstemning! Jeg var litt spent på veien oppover til Espa, men ingen problem, fin sti oppover snøen. Oppi Espa sto ei skogsmaskin på veien og lasta av. Den hadde kommet ned fra skogen ved Rasmusrommet, skulle vi prøve det istedet?

Det var fint å gå i sporene etter maskina, men her oppi ble det nok lite sol, vi gikk ned igjen og fulgte veien mot Raudåsen. Ved nederste parkeringa fikk vi dagens første varmende solstråler. Nå så jeg at veien til Oksbåsen var godt oppbrøyta, da ble det tur den veien. Det var gått noen videre til Raudåsen, det ville blitt mer sol, men en tyngre tur.

Oppover mot Oksbåsen gikk vi stort sett i skygge inni skogen, helt opptil skitraseen fra Ulvåshytta. Det var mye folk på ski idag! Etter endel filming av skifolket, fortsatte vi videre. Nå ble det en iskald trekk i tillegg, jeg måtte trekke i balaclava. Veien var brøytet helt til parkeringsplassen under Oksbåsen.

Her vådde vi i dypsnøen opp til husene for å finne en liten benk i sola til maten vår. Vi kom fram i halv to tida. Se bildet, det var utrolig fint i marka nå!

Heim igjen gikk det raskt, sola seg ned og kuldegradene ble stadig flere. Vi kom hjem litt før 16, knapt to timers tur fra Oksbåsen.

Se film fra idag:

En liten turteve fra idag: 

[hdplay videoid=3 height=450 width=560 playlist=false autoplay=false]

Subscribe
Notify of

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
admin
31/01/2010 15:17

Vet ikke hva som var finest – filmen eller musikken