Dagene er lengre, det stunder mot vår og lange, gode skiturer i fjellet. Vi startet ved P-plassen ved Hoston-veien, ved seterveien like før Rindalsgrensa. 7 minus, stille, lettskya, 240 moh ved start. Stor scootertrafikk innover, fint å gå på ski i dag.

Vi kom opp til Stuggudalsstjønna etter en time på godt silkeføre i scootersporet. Nå var det blitt riktig fint oppi her, med varm og god sol, og hyttefolket igang med tur. Jeg turde ikke å være først over isen, så vi gikk i skogen på vestsida. Scooteren hadde bare kjørt fram til vatnet, det gikk fint for meg å brøyte med spor, men Borga fikk mye gjennomslag.

Vi passerte hytta ved enden av vatnet, tenkte litt på å finne oss en bålplass her. Det ble til at vi rente over til den “innerste” Stuggudalsstjønna og satte oss ved ei furu oppom naustet i varm og god marssol! Klokka var bare 13 ennå, vi hadde gått litt over 3 km fra veien.

IMG_0182

Vi fortsatt derfor videre mot Meåssetra for å se mot Ruten og Søvatnet. Hit er det 4,7 km fra Stuggudalssetrene, flatt og fint hele veien. Men nå kom vi tett furuskog og lite utsikt. Været var blitt gråere,lite sol og kaldere, så vi returnerte til Stuggudalen. Hyttefolk og skiturister var nå på hjemtur, vi fikk supre skispor hele veien og rett over Stuggudalstjønna! Det ble mye bedre for Borga.

Tynt snølag, fast og fint silkeføre bortover isflata. Da kom vi borttil scootersporet. Vi satte oss iden lave kveldsola med en tekopp og tyggepinne og studerte folkelivet over sjøen. Helt ned til Hostoveien gikk det i friske sprang bak hunden. Tilbake til bilen i 17-tida, en nydelig skitur på 9 km t/r nesten over til Søvatnet.

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments