IMG_0186

Vi startet i halv ellve tida ved Røde Kors hytta, et praktfullt vintervær, 7 minus, helt stille og sol fra skyfri himmel! Oppover Heldalsveien forbi Minilllkroken var det fast og fint skispor.

Det ble varmt inni goretexn og genseren, så vi gikk oppå en tørrabbe ved Badartjønna for en tepause. Folksomt oppover her i dag, nå var klokka snart 12 og sola skinte så vårvarmt fra skyfri himmel, det ble en lengre pause.

Vi fortsatte videre i det gode skisporet til Heldalssetrene og svingte der nedpå myrflata i skisporet fra Jøldalen. Sporet gikk mer eller mindre på sommertrassen, da den gikk opp til Skaret. Der gikk vi utpå myra og tok en lengre lunsjrast ved ei svær flyttblokk. Fantastisk silkeføre utover myra, litt gjennomslag for Borga.  Her sendte jeg flg sms til mor:

“Her på Heldalen kryr d av folk, blikkstille, ikke en gust, fire minus og varm steksol fra skyfri himmel!”

Etterpå gikk vi oppå Skaret, ved foten av Gråfjellet og Ondusfjellet. Hit oppå er det nesten 6 km fra parkeringa ved Røde kors hytta. Vi studerte hardskaren og drivsnøen på Trollhetta, det så ut til å være hardt oppi Gråfjellet også.

Hjemover tok vi rett utover Heldalsmyrene og ned på Håggåsetra på Minillkroken. Der ble det en nydelig solnedgang over Pikfjellet mens vi labbet oss helt fram til bilen. Alt i alt 12 km t/r iag, nå som sola gikk ned ble det kaldt og isskare.

IMG_0194

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments