IMG_0064Sollian

Skitur idag. Startet kl 10 på Jølhaugen 758 moh, 2 minus, lei vind, strålende sol og mye folk i påskestemning!

Prøvde såvidt å spenne på skia, men det var altfor hardt føre, det ble fottur ned til Jøla med skia i hendene. I bakkene opp fra Jøla fikk Borga prøvd seg, hu haddde fått ny trekkline og trakk meg villig og hardt oppover, en lettelse på isskaren!

Vi tok over de første myrene borttil Tullhaugene i tolvtida, fant oss en stor barflekk, flekte av oss sekk og kløv og tok en lang lunsjpause i steksola! Endelig varmt nok til å ligge i fjellyngen netto, vinteren er forbi, sola stiger opp mot sommerhøyder! Det å fortsette slitet videre mot en topp, falt oss ikke inn, vi bare lå der og døste lenge i vindstilla!

Videre oppover mot Åkerdalen var føret nå blitt mykere, rett og slett nydelig silkeføre. Fremdeles hardt nok for hundepoter, det ble en rask tur opptil Tovdalsberga, med reinsspor på tvers og en skokk snøspurv. Jeg måtte ta et valg her. Det ble nok fottur nedigjen idag, å gå på stortoppen ville kanskje bli langt. Det ble til at jeg satte igjen skia på 800 m koten, rett under turistsporet, og gikk rett på framtoppen.

Klokka 1530 sto vi på Sollian 998 moh, 7,3 km fra Jølhaugen på knapt 3 timer effektivt. Oppå her var en iskald vind, føret var nydelig, kaldt silkeføre! Vi satte oss litt i le med appelsin og beundret vidsynet. Vi hadde Svarthetta, de tre toppene av Trollhetta rett fram, videre Snota og toppkrona av Rindhatten rett fram over Tovdalsberget/ Sollia. I nord så vi den digre salen på Ruten med Resfjellet til høyre. Mot øst Ilfjellet, hele Ramsfjella og Leverkinna. Rett fram er Åsfjellet og Ondusfjellet, videre Jølvatnet og Jøldalshytta med Gråfjellet bak.

IMG_0013Borga

Nedturen i begynnelsen var greit til fots i nydelig silkeføre. Vel nede ved skia var jeg spent på hvordan dette ville gå. Noen små skrenser i nysnøen på skaren, Borga satte ivei en ivrig gallopp, nå skal vi hjem! Dermed ble det fottur ned til flatmyrene nedi Jøldalen.

Etter en dryg times labbing med ivrig trekkhund nedover bratthengene, satt vi og nytet hver vår kakuskiv med Jarlsbergost på. Her ved Jøla var det sen ettermiddag, det duftet så deilig peiskos fra alle setrene rett fram. Etter en rask sprint ned til elva, spente jeg på trekkhunden igjen og fikk en nydelig seilas opp til Jølhaugen. Føret var nå blitt ishardt. Klokka 19 lastet vi Borga, kløv og sekk inni Golfen i nydelig, lav kveldsol over Trollhetta. En uforglemmelig tur i solsteken på 14,5 km, årets første langtur i Trollheimen!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments