Skitur idag, delvis. Startet i ti-tia nede ved returstasjon ved Bruløkkjsetra. 5 varmegrader! Vindstille, sterk vårsol. Dette skulle bli eventyrlig!

I det samme vi skulle spenne på kløven, kom Anne og Morten. De hadde tenkt seg på Blåhøa. Vi gikk i følge oppover og inn Grønadalen. Skiføret var rett og slett fantastisk, bortover myrene var det fast skaresnø med tynt lag nysnø oppå! Blåhøfarerne kostet på bortover myrene til Høghøtjønna. Borga og meg ruslet oppi Høghøa like etter vi passerte Trollheimsgrensa.
IMG_0301

Vi gikk oppi bjørkskogen opptil en stor barflekk, en av min favorittrasteplasser. Her ble vi lenge, sola stekte, det var vindstilt. Med et langtrukkent, fornøyd sukk krøllet Borga seg nedi lyngen ved føttene mine. Etter en times ro og solfaktor 8 på fjeset, begynte jeg å myse oppover til topps igjen. Jeg satte igjen skia her. Borga dro fint oppover den faste skaresnøen. Over tusen moh ble det silkeføre!

Nå så jeg hvilken fantastisk tur de hadde borti Blåhøa. Riktignok skavlete og hardt, en skal ha skiteknikken inne på slikt føre, men det er mer enn nok snø. Kvart på fire sto vi på toppen av Høghøa 1308 moh, 6,1 km fra Nerskogsveien, vi hadde brukt knapt 3 timer effektivt på det. I vindstille og stekvarm sol satt vi lenge i beundring over vakkerheten i de snøkledte toppene rundt omkring.
IMG_0303

Rett nord hadde vi Resfjellet, Gråfjellet, Svarthetta og Trollhetta, rett fram var den mektige veggen på Blåhøa, videre Hemre Gjevillvasskamb og Okla. Snøhetta og Storskrymten var så fine i sør, mot øst hadde vi Nerskogsfjella og Ramsfjella. Brattskarven og Blåøret var så fine i øst over Skaret. Nabotoppene rett over Grøndalen, Svahøa og Tyrikvamfjellet, blir en fin runde til sommers.
IMG_0308

Det ville blitt en super nedkjøring pr ski, men vi to hadde det like artig i full gallop ned bratthengene til rasteplassen i skogen. Her fortjente vi en bedre matpause før vi skrenset oss nedpå myrene og suste utover i isete spor. Nedi skogkanten ved Grøna ble jeg noe urolig for brattbakkene på det harde føret.

Heldigvis kom Blåhøturistene tilbake akkurat da, for en sjelden gang fikk Borga strekke ut med en god skiløper! Kom ned til returstasjonen ved Bruløkkjsetra i sjutida, ennå et snev av vakker kveldssol. Vi hadde gått 13,2 km i dag og fått en av de vakreste skiturer i Trollheimen på fantastisk vårskiføre!

Bilder fra i dag:

Anne og Morten sendte meg et par bilder fra sin tur;

Subscribe
Notify of

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Arne
24/04/2010 10:05

Hei vanskelig å finne forklaring på navnet Råtåsjøen,men en teori er at vannet har dårlig tilgang på friskt vann.at det derav blir dårlig fisk altså råtåfisk dårlig fisk. hva trur du om den. Folldal har kanonvær i dag tolv minus og fantastisk skiføre. Velkommen Hilsen Arne (turvenn av Anne og Morten)