Første sommerdag, vi måtte se på skimulighetene oppom Sausetra. Etter en rystende biltur oppover Resdalsveien, kom vi til Børtne ved Resvatnet i lett regnyr. Vi labba ivei med skia i handa, klokka var bare 10 og 4 kalde pluss, på metervis med snø omkring.

Fotturen gikk ned til broa over Resa og videre langs Jøla nedi Jøløyan. Selv det var nykjørt scooterspor, torde jeg ikke å renne ned med Borga i full fres foran. Men nå fikk hu tatt i, veien oppover forbi Aaltoegeajnoe til Bjørklisetra er dryg og bratt. Melkerampen ved setra var fin å søke ly inni, det lette regnet ville ikke gi seg. Alt av fjell var inni tåka, det fristet lite å fortsette videre opp i snaufjellet.

Jeg bestemte meg for å gå opp til Sausetra i alle fall, det var jo nykjørt scooterspor! Etter ei rask regnskur, stilna været, nesten brukbart nå. Rett før Sausetra er det en liten klynge furutrær, det er riktig fin rasteplass. Her ble vi ei god stund, ordnet oss en bedre lunsj og tittet på været. Det vekslet, nå også med iskald vindtrekk og økende regnyr. Etter en time vekslet det til blåflekker og sol borti Rindhatten!

IMG_0352Hatta

Da samlet vi oss raskt for topptur, snart hadde vi krysset Raudfjellbekken like ved og trakket oppover mot Raudfjellet. Hvilket deilig skiføre oppå toppen! Helt slett som et dansegolv, og 2 cm våt nysnø oppå skaren. Nå så vi det meste av Trollhetta også, med Rindhatten og Svarthatten foran. Rett ned så vi isen på Raudfjelltjønna, den var hel, men var den i ferd med å gå opp? Like før toppen slo været tilbake, et tett snøvær drev raskt inn fra vest. Triste greier, nå så vi hverken toppen eller noe som helst rundt oss. Ja, ja, det ble fintelling av steinblokkene oppover. Først litt til høyre for den firkanta steinblokka, en venstresving rundt den runde der, og videre midt i mellom de to småberga der, så var vi oppå toppen.

IMG_0358toppn

Kom til toppen av Raudfjellet 958 moh klokka halv fire, 8 km fra Børtne. Tett snøvær og vind, vi krølla oss sammen på lesida av varden og så mismodig på hverandre, det var alt vi så. Etter en varmende tekopp, spente jeg på fellene og Borga og fomlet i vei nedover. Jeg hadde nå funnet fram gpsen, men den ble det ikke bruk for. Nå skulle Borga hjem og fant skisporet vårt med den største selvfølge! En rask crusing ned til kanten over Raudfjellet, nå lettet snøværet, men en tyngre utfordring ventet.

Regnskodde, vi rente rett ned i tett tåke, knapt 10 meter sikt. Men stifinneren Borga skuffet ikke nå heller! Snart var vi på det trygge scootersporet og hastet videre i tåke og regn ned til Aaltoegeajnoe. Frampå kanten oppom Resvatnet var mattida kommet for meg, sannelig lettet været til noe stort over brødskivene. Sol, endelig! Etter en lengre pause i dagens eneste godvær skrenset vi oss ned til Jøløyan og ruslet opp til Børtne igjen.

I sju-tida sto vi ved bilen i vakker, varm kveldssol og skrellet av oss alt det våte tøyet. En variert tur på 16 km totalt idag, meterdyp snø i oppløsning i skogen nå, helt nødvendig med oppkjørte spor. Men oppi snaufjellet fremdeles fantastiske skimuligheter!

Oversiktskart, med den beste skitrassen til Raudfjellet:

Raufj

 

Save

Save

Save

Subscribe
Notify of

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
admin
19/04/2010 13:58

Brua du passerer nedenfor P-plassen (“Finnbrua”) går over Resa og ikke over Jøla. Det vet du selvsagt, men lesere som ikke vet det vil heretter bruke feil navn.
Takk for mange fine bilder.

__________________________________
Tusen takk!
Egentlig har jeg “rett”, selv om Finnbrua går over starten på Resa, så gikk vi videre langs Jøla, før vi spente på skia.
Har rettet opp artikkelen.