Våren er i full gang, langs alle veikanter lyser gult av hestehov. Uti Størdalen var det kvitveis i blomst!

Vi startet oppi Størdal, nest siste gården, i ti-tida, 4 pluss, lettskya godvær. Først tok vi en runde i hasselkratta oppom gården for å høre på den vakre fuglesangen, bla jernspurv, gransanger, måltrost og bokfink. Bonden har tatt ned en del skog nylig, så vi gikk oppover traktorveien i retning Åsen. Tanken var å gå helt oppå den, men skogen var for uryddig. Traktorveien fortsatte på samme høgda innover dalen.

IMG_0473ny

Rett oppafor Oppigard ved foten av Stakkengåsen hadde vi en tepause i hasselkrattet. Stort sett til tonene av genuin måltrost, men jeg spedte på med lerke og nattergal fra Ipodden. Nå tok vi opp ei glenne helt oppå Stakkengåsen. Endelig litt frisikt innover oppå Snaufjellet, det vi tenkte som dagens mål. Det viktigste var å finne en like fin rasteplass, men her var skygge og vindfullt. Derfor gikk vi rett framover myra og tok bratt oppover Gråfjellkammen.

Rett oppom skogen fant vi noen deilige gråmosedyner, Borga slapp seg rett ned delvis over våre føtter, drygt i dag også!

ankaimg_0487
Her satt vi ei god stund og studerte Kvithyll med skipsfarten i Trondheimsheimsfjorden foran. Bakover Fosenfjella så vi den skinnende hvite værradaren på Olsøyheia. Vi tuslet videre oppover kammen, til stor bekymring så vi regnvær og svarte skyer i vest! En rask titt på yr.no avslørte at det regnet ytterst i Åstfjorden, det dro hitover!

Kom til toppen av Gråfjellkammen 314 moh i 3-tida, og fortsatte litt over til en fin rabbe med utsikt ned til Høybuvatnet og Holmtjønna. Her hadde vi den mektige Hestgrovheia like ved i sør med Vestre Varde lengst ut i vest. Videre alle småtoppene bakom Litjknubben, ennå i sola. Til høyre for disse det ruvende Gråfjellet. Rett opp i nord hadde vi hele Snaufjellet. I sannhet en mektig fjellheim her i Agdenes!

IMG_0493Snau

Men regnet sto hardt på Litjknubben og Gråfjellet, noe dryppet allerede over. Heimturen gikk i god fart, rett oppom gården fikk vi de første iskalde dråpene. Vi økte tempoet, like etter vi lukket bildøra, øste regnet ned! Nå kjørte vi utigjen til “veigarasjen” nede ved hovedveien. Her plukket vi oss en fin liten bukett av kvitveis til vår kjære!

veis

En riktig fin tur i dag oppi Størdalen, men dette er nok ingen god trase for Snaufjellet, det blir for drygt oppover skogen.

Bilder fra i dag:

Subscribe
Notify of

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Steinar Moen
24/04/2010 10:04

Nydelig hvitveisbilde under nær håpløse forhold må jeg si! Jeg bøyer meg i støvet (snøfonna).

Av fuglene du omtaler, finner jeg en oppsiktsvekkende mangel på rødstrupe, den vi faktisk hørte mest av i går. Dessuten er vel den noe pregløse men likevel selvbevisste pipingen til granmeisa verd å nevnes …