IMG_0557Paris

Etter en trist og kald vinter, og en snørik vårvinter, var det uendelig befriende å dukke opp fra Metroen ved St. Michel fontenen i en intens duft av blomstrende syrin, kirsebær og hestekastanje!

Pariserne var på søndagtur, i kafeene gikk ekspressomaskinene og pannkakstekinga (crêpes) på høytrykk. Helst med påstryk av Nutella, jeg foretrakk bringebær.  En rask innsjekk på Hotel du Mont-Blanc, ble det middag med påfølgende sms til de kjære i  snø og kulde heime:

“Ostegratinert Fransk løksuppe. Grilla Laks me estragonsaus, salat å french fries. Fruktcoctail kald frisk å god. Liten familierestaurant ved Notre Dam. Bare parisere inni her. Deilig! Stappmett no!”

Nå vandret jeg over Petit Pont til Notre Dame på Ile de la Cité. Her falt jeg helt til ro på Pave Johannes XXIII plass i et velvære jeg aldri har følt! Så kort å gå, null turister, kun vennlige og varme Parisere. Mandeltrærne sto i fullt flor under rosevinduet  i sør og spredte en deilig parfumeduft over oss alle!

IMG_0645olned

Jeg vandret nå borttil vestfronten og fikk en praktfull solnedgang i vestfronten, etterhvert med månen hengende i Galerie des Chimeres! Sainte-Chapelle med slikt lys skulle bli spesiellt, men derborte var det stengt for kvelden. En større restaurering av rosevinduene foregikk også. Derfor gikk jeg utpå Pont au Change og tok bilder av solnedgang i Seinen, en fulkommen dag!

Dagens restaurant: Le chat qui peche, r. Huchette 10. Menu 12: Løksuppe, grillet laks og Heineken. 17 euro. Familierestaurant nær Petit Pont. Stor porsjon, riktig godt! En stor karaffel springvann og brød (oppskjært bagett) er alltid med.