IMG_0810Trocad

Den første morgenen i Paris våknet jeg til en intens lukt av nystekt brød! Ikke lenge etter satt jeg i hotellets restaurant og nøt en bedre frokost med nystekte baguetter, ost, skinke, brie, syltetøy og appelsinjuice. Den nykokte franske kaffen var himmelsk til de nystekte croissanter!!

I ekspressfart brakte RER linje C meg til Champ-de-Mars (ca 10 min), etter en ti minutters gåtur sto jeg under det enorme, 321 meter høye Tour Eiffel! Jeg hadde med billett hjemmafra, og gikk rett inni toppheisen.

Litt disig i stekvarmen idag, vi startet på 30 moh, jeg fant meg skygge på toppen og sendte hjem:

“Her på toppen av Eiffeltårnet 300 moh har man i sannhet alt av Paris for føttene med gulltaket på Invalide rett ned å Sacre Ceur rett opp å Arc Triomph rett fram å deilig sommersol i fjeset i en sterk sommerange av syrin!! Deilig!”

Jeg måtte langt unna for å få bilder av tårnet, helt over Pont Jena opp til Trocaderofontenene. I denne store parken kunne jeg blitt lenge med matpakka mi! Istedet ble det Omelett hos Cafe Kleber rett bak Palais de Chaillot, den var riktig god og saftig. Metro 6 brakte meg videre og opp til Place Charles de Gaulle.

Arc de Triomphe, 54 moh, var mye digrere enn jeg trodde! Rundkjøringa rundt var “vanvittig”, 5 felt og vanlig vikeplikt for de som kom inn fra de 8 avenyene som ender her! Besøkende gikk fotgjengerundergangen, under den 50 meter høye Triumfbuen sto alle Napoleons triumfer innhogd i granitten.

Sendte sms igjen:

“Sitt ved Den Ukjente soldats grav under Triumfbuen no å glor nedover den brede Champs Elysees hvor æ ser Obelisken på Place Concorde lengst ned me taket på Louvre såvidt synlig attom”.

Jeg begynte nå vandringen nedover Avenue des Champs Elysees. Mitt første møte med en fransk aveny, dette var svært! På hver side brede trottoarer fullt av folk og i midten en 4 felts motorvei. Og her var de franske boutiquer som Louis Vuitton, Sephora og Guerlain. Jeg svingte inn ei sidegate ved F.D. Roosevelt via en sjokoladebutikk til Elyssepalasset. Noe var på gang, jeg fikk bare avstandsbilder.

Snart var jeg nede ved place de la Concorde. I midten den 23 meter høy obelisken fra Luxor. Hele plassen er på åtte hektar. Ved den østligste bystatuten ble jeg lenge, her er så fint å fotografere obelisken foran Eiffeltårnet.

Mor fikk:

“Sitter i verdens navle, dvs ved den egyptiske Obelisken på Place Concord me Triomph – Madelen – Louvre – Nasjonalfors. i kvar sitt himmelhjørne. Tøkt Champs Elysee va langt å gå. Middag snart ved Operaen, enda en stor Napoleonbygning.”

IMG_1000Madele

Det ble vanskelig å rive seg løs fra obelisken og de nydelige fontenene, men etterhvert seg jeg opp forbi Hotel de Crillon mot La Madeleine. Jeg verket etter å se på bronsedøra med de ti bud og blomstermarkedet bak kirka, men nødvendige behov tvang meg videre opp boulevard des Capucines. Ved Operaen hastet jeg til dagens sluttmål, Chez Clement og en fantastisk fransk middag!

Dagens restauranter:

Lunsj: Cafe Kleber, Place du Trocadero. Skinkeomelett og en Kanterbrau (fransk). 12 euro.Vann og brød inkl. Svært trivelig fortausrestaurant rett bak Trocadero.

Middag: Chez Clement. Bd Capucines nr. 17. Kylling, creme brulee, Heineken og espresso. 29 euro. Vannkaraffel og brød inkl. En fantastisk resturant like ved Operaen, store porsjoner, god mat! Skal tilbake hit!

Reisemåte:

Til Eiffel: RER C fra Saint Michel, ca 10 min.

Inngang til Eiffeltårnet:

Kjøp billetter på nett og skriv de ut hjemme. Dermed unngås timeslang kø foran billettluka.

Flere bilder fra i dag: {phocagallery view=category|categoryid=130|bgcolor=black|detail=3|displaydownload=0|bordercolorhover=red|displaydetail=0|displaydescription=0|displayname=1}

3 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
admin
03/05/2010 17:47

Vakre bilder! Paris er en gammel drøm, hittil ikke oppfylt. Det er en storhet i Paris som omfatter alt det som er fransk. Bildene dine egger drømmen igjen!

admin
04/05/2010 20:29

Flotte bilder fra Paris, Arild. Nære på jeg bestiller meg en tur selv.

admin
05/05/2010 07:26

etter et gjensyn med Paris, min favorittby, er konsekvensen av å kikke på dine flotte bilder 🙂