IMG_0045yern

Kom Mai du skjønne milde? Her omkring har det snødd og vært frost siden jeg kom hjem fra Paris. Vi startet ved Terningsvatnet i 10 tida, isen dekket nesten hele vatnet! Innover stien forbi Halvorsnesbua til Almvika var stien sørpete med store snøflekker omkring, fjella var kvite av snø.

Jeg ville se etter lerkespore, normalt skal den være i full flor nå. Men oppe ved vokseplassen på ca 240 moh var det 10 cm nysnødekke! Videre oppover ble det tung vading i våtsnø fram til Isakholet. Her måtte vi vade oss opp den styggbratte ura, før vi kom oppå heia.

Vi hadde forlengst gått lei og lengtet ned til barmarka. Alikevel fortsatt vi mot toppen, litt fastere snø å gå på, lengre partier med bart snaufjell. I 17 tida sto vi på toppen av Terningsheia 533 moh, hvilken lettelse!

IMG_0029Firk

Nå var det helt skyfritt og utsikten var fantastisk, særlig ut Storhavet i nord. Det var så fristende å bli her i solsteken, men det dro mot kveld og frost. Etter et par timers snøvading og slit, var vi nede ved i Almlia ved bredden av Terningsvatnet. Det ble ingen lerkespore idag, kvitveisen var bare i knopp og moderat fuglesang. Vi fortsatte nordover den gjørmete stien og kom fram til bilen i ni-tida. Dette er en nydelig fottur nå i begynnelsen av mai, men idag var det skiføra oppå Terningsheia.

Bilder fra idag:

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments