sore

Etter en svært sen vårvinter, var det deilig å stille lettkledt i de varme 14 plussgradene oppi Bømlihaugen!

Bjørka var nå grønn, kvitveisen blomstret så nydelig og det var sterk fuglesang igjen. Den bratte turstien opp til Østre ble varm idag, sola skinte stekvarm fra nesten skyfri himmel, skulle nok stilt i netto støttbrok idag.

Ved varden måtte vi ha en lengre pause, våt av svette, Borga peste voldsomt. Da kom lyden av sommer! Rett borti bekkdalen stemte en gjøk i lange ko-ko. Jeg ble sterkt grepet, endelig er vinterens vonde tider over for iår! Under tekoppen priste vi oss lykkelig for den deilige sommerbrisen, stien videre var tørr og fin, bare små snøflekker.

Greplyngen sto i store, røde knopper, de kan sannelige komme i blomst i dag. Like før Sør Varden titta vi på reinrosebuskene, ingen knopper ennå, men den står grønn i bladverket.

I to-tida kom vi oppå Sør-Varden ca 525 moh, 3,2 km fra Bømlihaugen. Svært disig i dag, vi så lite til Trollheimsfjella, men et snøkvitt Omnsfjell så vi foran. Vi gikk oss en runde bakover til Landrøsheia. Lite å se til rødsildre eller blomstrende rypebær. Jeg funderte litt på mulighetene videre til Vestre. Det så ikke bra ut, bra snødekke bortover der.

ostre

Men nå trakk det voldsomt opp til regn i øst, så vi gikk nedigjen til Østre. Tenkte meg noen kveldsbilder av kirke og bygd, men så kom regnet over oss også. I fem-tida var vi tilbake til bilen. 17 deilige sommergrader nå, praktfull sol gjennom regnbygene toppet av en regnbue!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments