IMG_0209ogjer

Våren er i gang med stor blomstring av kvitveis, det var så vakkert oppover Resdalsveien! Vi startet i ti-tida og gikk oppover Eldalsveien. Den var brøytet opp etter påske, men nå var den stengt igjen.

Et fantastisk vær, 15 pluss, steksol og lettskya, det skulle bli varmt idag! Oppi første svingen lå det delvis snø over veien, det var også noen stygge telehiv, veien bør nok tørke opp før det kjøres mer. Det tok meg knapt 3 kvarter å gå opp til Storslåtta og starten på sommerstien til Resfjellet. Vi måtte ha oss en lengre tepause her for å finne fram gamasjene. Mekregauken (enkeltbekkasin) var i full fart utpå myra under Storslåtta, den drev med heftig stupflyging og brummet så typisk med stjertfjæra!

Utover myrene var det helranda snø og skiføre. Jeg grudde for gjennomslag i den dype snøen, men etter et par skritt viste det seg at snøen var sommerfast og fin å gå på! Dermed var det greit å rusle bortover snøflatene under Storslåtta til skaret med den fine utsikten over Vidmyrene og Ilfjellet. Heiloen pep så fint utpå myra, og sannelig stemte en gjøk i nedi Eldalen!

Jeg ønsket et mer hyggelig underlag enn snø for matpausen vår og gikk oppå høgda bak Storslåtta. Det var kanskje litt avkjølende vind oppå der, nå var det kvelende sommervarme i stillheten!

Oppå toppen var det like stille, det var bare å spre ut fjellduken oppå ei større greplyngtue og dandere av seg stillongs, genser, lue, ullsokka og ymse vintereffekter lagvis. Dermed kunne solkrem i faktor 6 gnis inn, legge seg i netto oppå dette og bare nyte sommeren som kom i år også! Borga foretrakk å legge seg i snøen like ved, litt kjølig for meg det.

Etter en times solbading og jarlsberg på brødskiva, snek rastløsheten inn igjen. I skyggen av nærmeste furu kom gamasjan på igjen og vi var snart på vei over skiføret mot Fjelldalen. Siste myra før Fjelldalshøyløa var spennende, det er en bekk fra tjønna som måtte krysses i “blinde”. Jeg hørte den surklet under oss da vi passerte, det gikk bra.

IMG_0219sne

I halvfire tida kunne vi sette oss ned på den nye benken i Ogjerhøyløa. Vi hadde ikke brukt mer enn drøyt 2 timer effektivt fra parkeringa, ikke værst på snøføre. Varmen ble imeste laget, nå sto sola rett inni høyløa. Oppe ved furua var det litt mer bevegelse i lufta, her satt vi ei lang stund og glodde på skiføret i Trollheimsfjella. Svarthetta, Trollhetta og Snota, gode muligheter nå for skifantaster. Men Ilfjellet, Ramsfjella, Gråfjellet, Raudfjellet, Bolmen og Saksa er fjell som jeg har hatt fine fjellturer til i mai. Blir nok senere på sommeren iår, alt for mye snø ennå!

Nedigjen til Storslåtta gikk jeg rett på over snøflata, fast og fint, raskere enn over blautmyrene om høgsommeren. Men det var noe ekstra å få gå på grusveien ned til Resdalen med et vakkert, kvitt flor av kvitveis! Først i sju-tida kom vi til bilen, en nydelig tur på 8 km t/r idag. I varmeste laget under steksola, men nå er det ei ny årstid, det lukter sommer!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments