dodoNHM

Det tok meg tre kvarter å gå fra hotellet ved Pimlico til NHM. En sagatur gjennom rolige og fredelige bydeler med arkitektur fra Victoriatiden.

Ved Burtons Court var jeg i Chelsea, litt sånn landsbyaktig aristokratisk. Satt lenge og studerte tennisfolket og de erketypiske Black Cabs. Videre ble det et yrende liv oppi South Kensington, igjen svært så fristende å forbli i solsteken med en pint evt iskrem.

Men NHM trakk, det er gratis inngang, men lang kø allerede da jeg kom fram i ti-tida. Slikt nødvendig som toalett og kafeteria var på plass, det var bare å forsyne seg av de gigantiske utstillingene. Etter en Caffe latte gikk turen til fuglene. Her står den den berømte dodoen (Raphus cucullatus). Den levde på Mauritius i det Indiske hav, men på slutten av 1600-tallet var alle fuglene drept av Portugisere, kolonimakten. Dodoen var en drygt 20 kg godslig og sosial fugl som ikke kunne fly.

nhmlondon

Nydelig preparert fugleskinn, se bildet! Skjelletet av kjempedovendyret (Megatherium americanum, et av de største landlevende pattedyr, stor som en elefant, levde for 5 mill år siden i Sør-Amerika) sto ved inngangen til fuglene. Nå gikk jeg uti hovedhallen og opp alle trappene forbi statuen av Darwin helt opp til The Giant Sequoia (redwood)  i 4de etasje, Sequoiadendron giganteum. Det var 1300 år gammelt da det ble felt på slutten av 1800-tallet. Et mammuttre (redwood) kan bli 95 meter høy, det finns 3500 år gamle trær i Sierra Nevada.  På avsatsen under var menneskets historie så levende fortalt, sannelig i et siderom sto Ida! Det var uventet!

Neste var pattedyrene. Med en blåkval i full størrelse! Rundt omkring var alle mulig dyr i arken preparert, som elefanter, sjiraff, hester, elger osv osv. Videre inn til spritsamlingen. Noen glass sto fremst med preparat inni, bakom så vi inni første av ialt 7 etasjer. Et nybygg som NHM er stolt av, Darwinsentret! Etter en bedre lunsj gikk ferden inni Dinosaur-avdelingen. Helt fantastisk presentasjon av denne dyregruppen, og med et “levende” preparat av T-Rex! Det er slik man tenker seg den ja…

royalabert

Nå var klokka nesten fem, jeg gikk oppi Kensington Gardens for frisk luft i det grønne. Jeg ble sittende lenge ved Albert Memorial. Rett over gata ruvet den berømte Royal Albert Hall. Ikveld skulle en av mine største helter spille, Mark Knopfler. Jeg fikk sannelig tilbud om billetter ved inngangen! Fra Kensington Gardens vandret jeg østover langs South Carriage Road bort til Hyde Park. Jeg gikk nå nedi Knightsbridge og Brompton Road. Her er Harrods, måtte bare inn og snuse på all godlukta. Tok så tuben fra Knightsbridge.

Jeg ble med til Russel Square. Tanken var et besøk i British Museum, men det var stengt nå. I stedet ruslet jeg rolig forbi det overdådige Russel Hotel inn i parken og nedi Holborn. I en fransk restaurant i Kingsway fikk jeg en nydelig grillet kylling! Fra tube-stasjonen Holborn rett over gata gikk det raskt hjem til Victoria via bytte i Green Park.

Dagens sms til mor i Cafe Rouge:

“Grilla fransk kylling i basilikumsaus. Franskt øl. Cafe Rouge i Holborn. Enda en fantastisk del av metropolen ikke langt unna Operaen, rett ve Lincolns Inn. Folk e ute på byen! Vart ingen pizza, for sjabby kledt…. Frister fælt me aftenstur til Covent Garden rett rundt hjørnet.”

Les mer om dodo-tragedien: Dodo

Dagens Opplevelse: Natural History Museum

Dagens Restaurant: Cafe Rouge

Flere bilder fra i dag: {phocagallery view=category|categoryid=142|bgcolor=black|detail=3|displaydownload=0|bordercolorhover=red|displaydetail=0|displaydescription=0|displayname=1}

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments