reinIMG_1788

Etter lang tid med kaldt regnvær og nysnø måtte vi til fjells for å se etter blomstringa. Vi startet oppi grustaket i 11-tida, i et fantastisk sommervær, sol fra lettskyet himmel, 15 pluss og sommergrønne enger. Å så deilig med sommer igjen!

Vii gikk stien innover langs Levra og rastet ved den store haugen med saltstein for sauene. Borga var glovarm og peste, det var enkelt å overtale henne til bad i elva! Fortsatte videre og helt oppunder Smotta. Nesten ingen reinrose å se i blomst! 

7. juni 2008 og 2009 var jeg her og fotografert en masseblomstring av reinrose. Idag fant vi kun noen få, og det lå store flekker med nysnø oppi bergrote. Uti Trollheimen var nysnøen “heldekkende”!

SmottaIMG_1806

Vi kravlet omkring øverst i bergrota og noterte oss dvergmispel (flere, små busker), fjellsmelle (såvidt i blomst), blomstrende flekkmure, snømure, fjellfrøstjerne, bergrublom og gullrublom. Reinrosebuskene sto tett i tett, men svært lite blomstring.

Nedpå rabbene var fjellpryd i beste blomstring, mens greplyngen var kun i starten på blomstringen. For meg liknet dette på slutten av mai normale år. Men vi fikk en fantastisk tur, dette ble faktisk den første skikkelige smaken av sommer! Endelig går det an å la seg beruse av honningduften fra greplyng, de skjønne reinroseblomstrene og drikke kald fjellbekk!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments