borgaIMG_1864

Den gode Nordmørssommeren varmet så deilig med sola høgt på himmelen, blikkstille og omtrent skyfritt. Vi startet sånn i ti-tida nedi Bukten og gikk opp traktorveien til Brønstad.

Ved gammellånna oppom Brønstad ble vi for alvor grepet av den inderlig gode sommerstemninga, det luktet så deilig av kumarin i graset og gule blomster så friskt uti engene. Oppover traktorveien ble det varmt åt oss, spesielt for hver søye vi gikk forbi. Oppå toppen, så langt veien gikk, var det godt å finne sval skygge og leskende bekk for Borga.

Vi lengtet nå til fjells i den stille stekvarmen, hund i pels og meg i ulltrøye passer nok best i svalende fjellbris. Ikke lenge etter silregnet det iskaldt.

Jeg så været dro hardt inn fra nord, men tenkte å nå Bjørnåssetra først. På setra ble det en småkald og våt matpause under fjellduken ved seterveggen. Borga enset ikke striregnet, hun gledet seg over synet av mange smålam under seterfjøset. Like fort som det kom, jaget sola regnet vekk. Det er sommer ja, det gikk ikke lange stunda før silvåte klær var knusktørre og luktet varm sol! To slitne kropper fikk dermed fornyet energi av sola og bega seg på topptur.

På oppsida av Skåkleivveggen kom vi innpå den rødmerka turistlinja fra Kårøyan ned til Bolmen. Her traff vi på to turister, de var lettkledte, regnet hadde nok holdt de med selskap ei god stund. Godt oppi fjellet fikk jeg endelig den gode fjellfølelsen igjen. Det blomstret lite her oppi, ingen greplyng eller fjellpryd, kun noen få rypebærblomster og mengder av moltblomster. Siste motbakken til topps var dryg idag, selv med Borga for full fres foran. Det har nok vært for lite til fjellturer idet siste.

BuktenIMG_1858

Oppå toppen av Skåkleiva ble godfølelsen i sterkeste laget. Jeg snufset stille i den intense opplevelsen av å være til topps igjen, rett fram lå den forjettede Trollheimen med snøkledte tinder som Trollhetta, Snota og Blånebba, attom oss var de kjent kystfjella Saksa, Dyrstolen og Ruten. Været var nå stabilt godvær igjen, selv om det truet svarte skyer i vest. Dermed satte vi oss rett ned i greplyngheia ved toppvarden og koste oss lenge i velværet og utsikten!

Nedturen tidlig på kvelden ble også en ren fornøyelse, Borga travet så lykkelig bak meg! Nede ved Brønstad spredte vi ut fjellduken rett bak gammellånna for fornyet kos. En utrolig kveldsstemning med sola lavt over Follsjøen, etter alt regnet i juni er slike varme, sene sommerkvelder blitt en sjelden foreteelse som må nyte til fulle!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments