MoseIMG_1893

Dagene er så lange og fine nå, hva er bedre enn fjelltur oppi Resdalen? Ovom Storslåtta var det bare 14 grader ennå og morgentåke på alle topper.

Ved stien blomstret korallrot så vakkert i gullgule toner! Oppi Saudauden sto blålyng i fineste flor og oppå kanten blomstret fjellsmelle og gullmyrklegg. Under Dryas-toppen var rosenrot kommet i blomst, mens fjelldronninga sto i kvite knopper! Vi brydde oss lite om den rødmerkete stien idag og bare koste oss i rusletempo i godværet oppover.

I de store snøleiene lenger opp var det tett i tett med de små, hvite klokkeblomstene av moselyng omkranset av rosa greplyngblomster. Det var bare lekkert og vi pauset lenge med tekoppen og fotografering av herligheten! Lukten av søt honning preget nå turen videre, rett ved sida av Eltjønna satte vi i den igjen for å planlegge en “ny” trase til topps.

Vi observerte at det var snøfritt oppå Resfjelltoppene og en nydelig fjellpryd- blomstring, på flatene under var det store snøflekker med høyfjellskarse. (1525, 4,45 km, 2 1/2 t eff, Resfjellet 1161 moh) Kystfjella er grønne og fine, i Trollheimen ligger det igjen litt snø, det ser ut til å være perfekte forhold for fottur på Trollhetta, Blåhøa og Svarthetta!

utsiktIMG_1906

Det blåste oppi toppene, det var godt å rusle ned i mer beskyttet terreng. På nedtur, like ved rasteplassen, gikk vi over et stort, vått snøleie med store mengder nyspirt dvergsyre iblandet ulike mjølkearter! Jeg må hit igjen for å finne hva alt dette blir. Nede ved Dryas-toppen ble det helt stille.

Her ble vi sittende lenge i lang nytelse av den deilige sommervarmen! Uti kveldingen seg vi nedigjen til Eldalen, fotograferte skrubbær i beste blomstring, sannelig sto det en stor brudespore i knopp likeved. Hvilken herlig dag, den sjeldneste tida er her nå, det er bare deilig å leve!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments