toppnIMG_2010

Deilige 17 grader oppå Heldalen, lettskya, men ganske heftig vind. Vi gikk bortover turistlinja nesten opptil Skaret.

Etter en kort tepause svingte vi opp mot Telvatnet, men sannelig kom ei sterk regnbyge på oss! Men vi rakk knapt å ta på regntøyet før den ga plass til sola igjen.  Ved Telvatnet var den gode høysommeren tilbake igjen med lettskya, høy og blå himmel. Vi tuslet raskt videre over høgdene med gult av gullmyrklegg ned til vadet i Storbekkøyan. Lite vatn nå, enkelt å krysse.

Gikk så opptil TT-turiststien og hadde en lang lunsj i steksola på vår beste favorittplass oppi her med fjellbekken så svalt sildrende like ved. Til topps gikk jeg etter gammel vane. Oppi ura rett under sto nå issoleia så nydelig i snøkvit blomst og ble med andakt avfotografert og beundret.

Ved tre-tida kom vi ruslende til toppen av Gråfjellet. Sannelig, det sto ei stor tue av norsk malurt like bak varden, det var en overraskelse! Den er vanligst på “andre sida” – spesiellt borti Ramsfjella. Ellers så var jo utsikten over til Svarthetta med kjellerluka på vidt gap (se bildet) og Trollhetta alltid sterkt betagende, nå er det lett å gå disse!

Vestavinden sto hardt på, den var i kaldeste laget, så vi lusket ned igjen til Storbekkøyan i fantastisk kveldsstemning i stillhet med sterk sol. Her bars det uti med Borga! Stakkars voffe, det måtte være varmt i pelsen under kløven. Etter en lang hvil og nytelse av høysommerkvelden i fjellet, fant vi turiststien tilbake til Heldalen. En ny opplevelse satt oppi eineren og kvitret til oss. Blåstrupe! Fjellets nattergal, den var bare 2 meter unna og satt stille, vi fikk virkelig studert  dens fagre blåmetalliske strupe!

Flere bilder fra i dag:

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments