BSIMG_2061

Fantastisk høysommerdag, tjue grader, ganske stille og klegg. Vi parkerte ved Nerskogsveien og gikk bomveien til Stamnessetra, der tok vi den rødmerkete TT-stien til fjells.

Lite folk å se til, men mye sau innunder Refshuskollen. Dagens første store opplevelse var i bratta innunder kollen, ei fin lita tue av grønnburkne sto inneklemt i ei stor flyttblokk! Vi fulgte stien videre og rett oppom fremre Brattskarvtjønna rastet vi lenge, varmt i pelsen idag.

Oppe ved neste tjønn, ettre Brattskarvtjønna, satt jeg lenge og funderte på 1260’n. Like til høyre for toppen (sett herfra, eller 150 meter sørvest) fotograferte jeg gulmjelt på denne tida. Den skulle jeg gjerne sett i blomst!

Vi prøvde å gå delvis rundt tjønna, det skulle være et lite vad borti her. Det var ikke kryssbart, rett og slett en 3 meter bred og dyp kanal. Jeg lempa Borga uti vatnet og snudde her. Det var nå sent på ettermiddagen, vi hadde allerede gått 7 km i varmen, bra det idag.

KurlIMG_2063

Tilbake ved Skarvbua krøllet vi oss sammen og tok bilder av fantastisk blomstrende reinrose, fjellsmelle og fjellkvitkurle. Omkring oss var ellers grønnkurle og den lille fjellkurle. Oppi fjellet her var en deilig sommerbris, vi lengtet vel ikke ned til stekvarmen i stillheten ved setrene, med klegg og knott.

Utpå kvelden gikk vi ned alikevel, det gikk da faktisk an med en deilig tekopp i den lave kveldssola, merkeverdig lite knott!

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments