IMG_2088molta

Heller kjølig sommermorgen ved Bordstad, 9 grader, men lettskya og godt turvær da vi starta halv ti. Det var vått oppover den styggbratte turstien, store bekker og gjennomvåt myr, etter det tunge regnværet siste tida.

Etter en tung time oppover skogen kvilte vi ved svaberga på andre sida av hengbrua. Det skulle bli en tung tur idag, “heldigvis” var det ganske kjølig i lufta. I stadig mindre skyer og sterkere sol, vasset vi innover den våte myrstien og opp bratta til fjells i enden av dalen. Molta var igang! Store, røde kart og sannelig noen få som var modne.

Denne bratta blir bare tyngre for hvert år, spesielt nå som alt var vått. Oppå kanten så vi til den største glede at kraftlinja var borte! Den var lagt ned som kabel istedet, helt fra tregrensa. Nede ved den andre brua ble det en kort vanne- og tepause, vi var slitne. Men nå var vi oppom skogen, det skulle bli lettere oppover fjellheia.

Ettersom vi nærmet oss sikringsbua på 742moh fikk vi over oss en iskald vind, det ble nok ingen lang lunsj i sommersol idag. Vi gikk derfor helt oppunder toppnivået på Ruten og rullet oss bak fjellduken for etterlengtet matpakke. Nå var vi såpass høyt oppe at vi så langt utover kystfjella med Kopparen lengst bak!

Etter enda en dryg time i våt fjellsti og et par hunder, kom vi til toppvarden på Ruten kl 15, 1039 moh, 5,6 km og 4 timer effektivt, 823 tunge høydemetre. Nysnø på de høyeste toppene i Trollheimen! Både Trollhetta og Snota hadde fått litt kvitt dryss i natt.

IMG_2093toppn

Plakaten med navn på alle fjella som er montert her oppå, er et bilde jeg tok for noen år siden. Jeg så nå flere feil og mangler på dette, en revisjon er nødvendig.

Rekkefølgen av de viktigste fra Svarthetta til Smisetnebba: Svarthetta, Bolmetrollhøtta, Rindhatten, Trollhetta, Gaddfjellet, Blåhøa, Hemre, Midtre og Indre Gjevillvasskamb, Ura står foran Kamman, Storlifjellet, Kråkvasstind (tydelig mørk vegg), Snota, Neådalssnota, Tindfjellet, Østre Somrungsnebba, Storsalen, Litjnebba, Fruhøtta, Rognnebba, Såtbakkollen, Grinaren, Pekhøtta, Trolla, Skarfjellet, Blånebba, Snøfjellet 1579 moh, Kongskrona, Dronningkrona (Vinnufjellet), Trollhøtta, Indre Sula, Fulånebba 1428, Viromkjerringa, Ytre Sula, Grånebba, Honnstadknyken, Smisetnebba. Snøhetta ser en ikke fra Ruten, den dekkes av Indre Gjevillvasskamb. Jeg ser en kvass spiss/tind mellom Indre og Ytre Sula – det må da være Fulånebba 1428 moh uti Sunndal.

Etter all denne fjellutsikten lå vi lenge og koste oss i vindstille og steksol på toppen av Ruten. Først i fem-tida ruslet vi ned brattene. Men ved svabergene måtte vi ha en ny rast og mat, selv om det var ganske “kaldt”, så var det slitsomt idag, spesielt med de våte myrene. Først kl 20 kom vi ned til bilen igjen.

 

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments