P1000149day1

Porters ved Covent Garden. Shepherds pie og nypotet med Syrup sponge til dessert. En stor London Pride som trofast ledsagerske.

Fantastisk – man lever igjen! Dagen har vært i 7 pluss å silregn. Underlig å vandre fra Drury Lane via Twinings tea house og bortetter Fleet Str i varme heldekkende goretex fjellklær…

Damene i kort-kort og stiletthæla gløtta så rart på meg, men vagla dyvåt videre, alle paraplyer var vrengt i kulingen i dag. Fikk heller ikke nå sett sarkofagene dvs effigiene av krigsmunkene eller Tempelridderne i Temple church, presten lukket himmelens porter under min tehandel ti minutter før. Ergerlig!

Denne gangen bodde jeg i Covent Garden, i det ærverdige Fieldings Hotel midt i mot Royal Opera House. Noe dyrere, men midt i midten av smørøyet, undergrunnsstasjon i nabohuset og et utall restauranter og puber i de andre nabohusene. Hotellet var 3-stjerners, men de hadde ingen heis og ingen frokostservering. Intet problem, jeg hadde bestilt rom i 1st floor og fikk nr 11.

P1000221pride

Som vanlig var hotellrommet så trangt at kofferten måtte stå på langs, senga var imidlertid bred med ny madrass, perfekt til frokostbord. Som alltid i England var vannkoker, teposer og sukker på plass, samt to nye tekjeks og 2 nye farris hver morgen! Dermed frokost på senga med medbrakt knekkebrød, ost og salami, dertil Darjeeling te innkjøpt hos Twinings idag. Særs koselige frokoster med et våknende London rett utom vinduet!

Ang. transport. Ta Gatwick Express fra Gatwick airport! Gjerne den småfrekke metoden, rett på første tog og betal pr Visa til konduktøren.  17 pund en vei. Jeg prøvde også denne gangen lokaltoget (Southern Railway). 11 pund. Det går i samme trase og skal ikke ta lengre tid normalt. Idag var det 20 min forsinkelse, det ble en kald ventetid på perrongen i kaldt regnyr mens jeg så flere avganger Gatwick Express suse innover til London.

Rask og ukomplisert transport i London betyr Underground. Koselig sightseeing betyr buss. Denne gangen brukte jeg stort sett buss for å komme fram i London, det fungerte svært godt, de går ofte.  Buss 24 ble min favoritt, den brukte jeg fra Vicoria til Leicester Square. Den går via W. Abbey, Big Ben, Downing str. 10, Whitehall og Trafalgar Square, du får sett mye by! Men buss i tett rushtrafikk er ingen god idé, da går jeg under jorden.

P1000194tmplr