P1000067Heldalssetrin

Endelig blomstrer fjellet igjen! Jeg stilte sommerlig tynnkledt ved Heldalssetrene, men iskald vind og 4 pluss tvang raskt fram stillongsen. Da fikk jeg endelig øynene opp for det ufattelig vakre landskapet rund meg, sol fra lettskyet himmel, drivkvit Trollhetta, Gråfjellet nesten snøfritt, fjellheia stort sett bar, bjørka ganske grønn og rosa greplyng bortover alle rabbene!

Jeg gikk turiststien innover, men bekken var flomstor og ikke kryssbar. Vi gikk langs stranda og fant en innsnevring vi kunne hoppe over. Like før skaret mot Jøldalen, tok jeg opp i retning Gråfjellet. Det ville vært en fin tur til topps, men føttene sa klart ifra, vi var for dårlig form etter en trasig vinter. Vi tok en lang lunsjpause oppe ved Telvatnet, men sannelig, godværet vek unna for et hissig nordvest vær, det regnet allerede borti Langfjellet. Vi satte kursen mot Pikfjellet for å se på rødsildra.

Det ble mye lemenlik bortover fjellheia, men nesten ingen snø. Nedi skogbandet er det store, lange fonner, her oppi fjellet er det stort bart, iallfall i sørhellingene. Og det blomstrer! Rypebæras fine, hvite klokker er overalt nedi lyngen, greplyngen er godt i gang og farger heia rød. En og annen fjelpryd var også utslått. Men rødsildra var ikke å se.

P1000086GULLE

Jeg gikk over mot Tverbekktjønna og fotograferte gullmyrklegg i praktfull blomst. Etterhvert fikk jeg syn på rødsildra også. Den var fullstendig avblomstret, blomstrene var helt nedvisnet! I skyggen bak en steinblokk fant jeg tilslutt en liten blomst, såpass at jeg fikk bilde av den i år også.

Da kom nordvesten hardt over Gråfjellet og rett på oss. Det var bare å pakke seg inn i tettere klær og gå over på sørsida av Pikfjellet i le av været. Kaldt ble det, jeg hadde ingen ullue med, skyene sendt isskalde haglebyger på oss. Oppe på Pikfjellvarden knotet jeg inn en forfrossen hilsing i turboka før jeg tok ned mot Skrepptjønna på den gode turstien. Ved tjønna var været roligere, vi kunne nyte aftenstunden på Heldalen med vår medbrakte lunsj. Bilen sto parkert et par hundre meter bak oss, så vi satt lenge ved tjønna og bare koste oss. Selv om vinden reiv isskaldt, gjorde sola det levelig.

Som en ekstra 17. mai hilsen kom en blåstrupe helt inntil oss! Jeg så hvor vakkert det skinte i metallic blå på dens strupe, jo nå er sommeren kommet i Trollheimen, dette er livet!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments