Høsten vandrer over i vinter, snøen har allerede kledt Strandafjella og jeg har ryddet vekk sommeren hjemme i hagen. Idag er søndagstur, det er godt og varmt, høst og sommerlige temperaturer smiler til hund og oss idet vi stiger utav bilen ved OTI.

En kaill står litt uti ved Badestranda innerst og tester ut fluefiske-utstyret sitt. Litt sent for laksefiske nå? Vi går hele runden og går først nordover på Vigor-sida. Mor uttrykker gjentatte ganger, å så vakkert det er! Det var lett å istemme, sjøen var blikkstille og sola skinte lavt og varmt på oss og alle turgjengerne som ruslet Gammelosen rundt.

Helt ved enden, så jeg noe nytt. 3 fint blomstrende klistersvineblom! En skrotemarksplante, den har jeg ikke sett her i Orkdal før. Muligens har den blitt med tungtransport fra Trondheim, der er den ganske vanlig ved havneområdene.

Vi tuslet rundt svingen og svingte nedpå den store sandstranda i bukta. Ingen badeaktivitet nå lenger, her var stille og rolig. Men duverden som sola stekte bortover sanda, svært påfallende, jeg ble nesten fristet til å redusere antrekket over stillongs og ullgenser!

Ved Hermetikken forlot vi Gammelosen og ruslet innom kirkegården for å se til grava. Parkveien videre til Oti er det bare en kort bit, før vi kjørte hjem til ingefærøl og deilig får-i-kål. En perfekt søndag!