Fikk plustelig lyst på fjelltur. Lungebetennelsa er stort sett gått utav meg, og de siste ukene har jeg vært på fysikalsk rehab. Føler meg god igjen etter et par måneders prøvelser.
Noe bedre enn Nordheian i Lensvika finns ikke da, kort bilvei, kort å gå opp, et enormt og fantastisk fjellterreng bortover mot Vestre Varde!
Startet i ellve tida oppi Bømlihaugen, 5 gode plussgrader og varm sol, vi gikk den bratte turstien rett oppover. Bløtt i marka ja, skulle bli drygt oppover Møssinglia idag. Men jeg brukte ikke mer enn 50 min, begynner kanskje å bli i formen igjen, før vi satt ved Østre og slurpet glovarm, søt te. Kjente nok det murret i beina etter anstrengelsen, har ikke vært på ordentlig fjelltur siden i våres!
Klokka var blitt tolv før vi gikk videre, et stykke gikk jeg da i bra tempo bak ivrige trekkhunden Borga. Men det var nok litt sent på dagen for å tenke på Sørvarden, heller ikke sikkert at jeg kan stå distansen i nødvendig tempo.
Så vi gikk oppå Svarthamran midt i mellom Østre og Søndre, og fant oss en god plass i sol og le på kanten av Rogndalen. Her satt vi lenge, Borga og meg, og koste oss lenge. Endelig tilbake i fjella, dette gjorde så godt for kropp og sjel!
Etter en times kos med lunsjen, seg sola ned mot Nordheian, på tide å komme seg på nedturen. Solnedgangen fikk vi ved Østre, ååhh så nydelig med Utnesvatnet blinkende i kveldssola!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments