Var nedpå OTI idag for å handle Heineken og issalat til helga. Så gikk vi rundt Gammelosen. Parkerte ved Orklahallen og ned til den hvite sandstranda for å fotografere.

Fått meg nytt kamera igjen, Fuji X10, et nett og lite reisekamera, den lagrer RAW-filer og emulerer bl.a. Velvia, et artig “gjensyn” fra 1980-tallet. Jeg drar til Barcelona ganske snart, men etter ranet i Athen, tør jeg ikke ta med speilrefleksen. Utpå stranda var det is og snø ned til vannkanten, så vi labbet videre mot Hermetikken. Fast nok snø til å gå på, gode greier! Rundt Gammelosen er veien godt brøyta, men bare isen. Heldigvis er det godt strødd, fint spaserføre.

Ved hermetikken stoppet vi for en lengre fotoseanse, bl.a. av kilden, den renner godt nå også. Men været, selv om kun små 3 minus, ble stadig mer grått, noe snøvær var i vente. Vi gikk ned nesten til Terna, og ut mot Næbbmælen for å prøve noen bilder av fjorden utover.

Etterpå gikk vi oppå Øra istedet, oppi Fjordgata. Her er det en klynge av de gamle husene, de så ut til å være nylig restaurerte. Tuslet videre Strandveien, og knipset huset i skogen, det du ser på bildet øverst. Da var vi kommet til Kortbølgen, en rasteplass som Velforeningen har anlagt. Her fikk vi endelig litt hvile, selv om ingen hadde fjernet snø og is fra plassen idet siste.

Nå kom vi snart oppi starten av Orkdalsveien, her er også noen av de gamle husene, som Solbugården. Vi tok en runde om kapellet for å besøke grava til far, før vi ruslet ned Kjelveien mot OTI-sentret. En deilig luftetur med hunden, klokka var over fire, ennå er det ikke mørkt, det går mot lysere tider!