Idag tur til det jeg og kanskje de fleste forbinder med Barcelona, basilikaen Sagrada Familia. Jeg ruslet opp til metroen ved Universitetet og tok linje 2 (fiolett) til metrostasjon Sagrada Familia. Dette tok et kvarter fra hotellet til jeg sto ved Fødselsfasaden, østfasaden, den eldste og med mest originalt preg av Gaudi. For et fantastisk byggverk!


I leksikon kan vi lese:
Sagrada Família (Norsk: Den hellige Familie) er en stor basilika i Barcelona, Catalonia, som ble tegnet av arkitekten Antoni Gaudí. Det katalanske navnet på basilikaen er Temple Expiatori de la Sagrada Família. Den ble påbegynt i 1883, men er fremdeles ikke ferdigbygd. Mesteparten av byggearbeidet har vært finansiert med innsamlede private midler. Basilikaen er en av Barcelonas største attraksjoner og et landemerke i Spania forøvrig. Kirken ble vigslet som basilika av pave Benedikt XVI søndag 7. november 2010 under hans besøk til Santiago de Compostela og Barcelona.

Jeg leste meg opp og satt lenge i stor undring i Placa de Gaudi (se bildet øverst), her var relativt lite folk og benker å sitte på. Etterhvert måtte jeg tusle inn i turistinfernoet og se nærmere på byggverket. Jeg hadde vel planlagt å løse bilett for å gå inn, men nei. Køen gikk over 2 kvartaler, jeg hadde ikke lyst å stå der halve dagen.

Bilder fra idag:
(klikk på bildet for full størrelse)