Kjørte ut til Agdenes idag, for å finne våren. Fra Selnes i Lensvika var jordbæråkrene bare, fra Grønningen var det bart langt oppover heia. Det så bra ut ut!
Uti Selva var det vår, snøfritt og fem varmegrader. Vi tok av ned til Sørheim, fortsatte traktorveien og parkerte oppi skogen. Her er det fin og merket sti til fjells. Det hadde kommet litt nysnø inatt, men det var i praksis bart opptil hytta (Busekaillen). Og det blåste heftig fra nordvest! Som vanlig tenkte vi å sette oss på benken med tekoppen, men det ble for kaldt. Vi trakk i ly og fikk tekoppen i varm vårsol i skogen bak i stedet.

IMG_0597

Fra hytta er det ikke langt til fjells. Vi fulgte stien oppover, noe snø å baske med var det nok her på skyggesida. Snart sto vi oppe ved Gapahuken. Her var vindstilt og godt å være, fristende å slå seg til her, men den er inni furuskogen, ingen utsikt. Jeg ville oppå toppen for å se. Nå var vi i kystfjellet, og det var snøfritt og enkelt å gå stien videre.

IMG_0613
Borga!

I to-tida kom vi på toppen av Tverrhoggaksla, 318 moh. Dette er sjeldent fin utsiktstopp på ytterkysten og mye brukt av lokalfolket. Her ser en langt vestover forbi Lauvnesheia utover Snillfjord, rett bak har jeg Kallurda, østover Fosenfjella. Rett ut er et imponerende skue ut storhavet over Ørlandet.
Nordvesten sto hardt inn, sjøen gikk kvittoppet. Heldigvis var det murt opp en hvilebenk bak varden, så vi fikk sitte litt i le og se på utsikten.
IMG_0605

En nydelig vårdag på kysten, nå er det endelig lysere tider!

Save

Save

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments