Det er mars, det er vår, idag gikk søndagsturen til Vingvågen. Her var det nesten sommerlig, 6 varmegrader, fullstendig snøfritt og folk puslet med våraktiviteter rundt hytter og hus.

Jeg parkerte ved Bystingen og labbet oppover mot Gammelbudalen i våt, sugende myr. Litt grått idag, men vindstilt og varmt vårvær, så godt å slippe bladvotta og topplue. Denne turen jeg hadde startet på er en klassiker, så deilig å starte sommersesongen her ytterst uti kystheia!

Oppi Gammelbudalen slo vi oss ned på en gråmosetue for riktig å suge inn det nye foråret, varmt og godt, Borga syntes helt klart livet var bra nå og krøllet seg rundt fjellstøvlene mine. Jeg har lurt mye på en mer direkte rute til topps, men det er så greit å følge hjortestiene oppover denne dalen. En liten utfordring var foran oss, opp noen styggbratte berg for å komme oppå de øverste myrene.

Som vanlig var det bare å følge etter hjorten oppover bratte, Borga strevde endel, men fikk noen vennlige dytt bak, så var vi oppå myra. Tidligere har jeg fortsatt sørover mot kanten over Imsterfjorden. Nå så jeg en mulighet for en direkte rute bratt opp på østsida av toppen. Det viste seg å være en fin trase, vi fulgte hjorttråkkene helt øverst i skogen, like under toppen. Vi gikk forbi en markant gadd (tørrfuru) og kom fram på nordsida av toppen. Helt grei topptrase!

Nå var det slakt og enkelt terreng til topps, et par hundre meter over oss. Nysnøen fra sist uke var mer påtrengende her over 200 moh, men stort sett hard nok å gå på. Jeg tok kursen for tjønna oppå toppen og Borga trakk oss lydig til topps.

Ved to-tida kom vi på toppen av Storlifjellet 321 moh, trehundre dryge og svette høydemetre besteget. Helt utrolig, det var absolutt blikstille på toppen! Så det var bare å sette seg ned på den meste eksponerte toppen, spre utover mat og utstyr og kose seg med det fantastiske vidsynet ut Storhavet. Om en ser Smøla herfra er jeg ikke sikker på, men en ser det meste av Trondheimsleia vestover, med Tjeldbergodden og Fonna som det mest markante på sørsida, hele Hitra på nord. Rett ut er Frøya og Leksa, til høyre så vi hele Ørlandet med Kopparen og Bjugn bakom.

Vi kunne vært her i timesvis i dagens deilige stille vårvær, etter en lang time ruslet vi nedover gaupterrenget igjen. Jeg tenkte mye på en rett rute ned til bilen vi så like under oss, men valgte det sikre via Gammelbudalen igjen. Enkelt og greit også for Borga med kløv. Tilbake til bilen etter knapt to timers rusling nedover kystheia.

Nedi Bystingen var det nå i fem-tida ni gode varmegrader, jeg måtte bare sette meg ved bilen og nyte dette godværet i langdrag! Litt te og ei kvitost skive var det igjen også, å så godt å leve i den nye våren!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments