Jordbærpian lå langflate uti åkrene, veikantene lyste gult av løvetann, eng og skog skinte fiolette av stemorsblomster, vakkert i Lensvika idag, deilig med sommer!

Vi parkerte ved revfarmen og gikk raskt opp Møssinglia, nå på morgenen behagelige 12 grader oppover skogen. Innover fjellet til Sør Varden ble det varmt, sola stekte og det var omtrent skyfritt!

Like før Sør Varden satte vi oss nedi lyngen for å sjekke reinrosa. Joda den var igang, litt tidlig ennå, lite blomsterknopper ennå. Men fjellpryden blomstret så nydelig bortover heia og uti myrene var det kvitt av molteblomster.

Vi gikk ned til tjønna vest for og tok en lengre pause ved bekken. Nå var vi på kanten av Bingsholmyren, et større område med mange småtjern og myr. Det står ett stort tre utpå her, rett sør for Svartdalsheia. Jeg bruker å gå til denne rogna, tørr og fin fjellhei dit. Ved treet ser en godt den beste traseen videre. Toppen av Vestre ruver mot himmelen og det er bare å følge noen fine svaberg oppover!

Først i 17-tida var vi framme og kunne nyte av utsikten til mye mer enn sju kirkesogn. Her ser en det aller meste av Midt-Norge, Sylan i øst til Hitra i vest, Kopparn og Fosenalpene i nord, det meste av Trollheimen i sør. Vi ble sittende i nesten en time og gledet oss.

Hjemturen ble i drygeste laget, jeg var sliten på toppen, og da vi kom tilbake til rogna i 20-tida om kvelden, verket knærne mine, og ennå var det flere timer å gå! Det var så fantastisk å være ute, at smertene fort ble glemt.

En utrolig opplevelse man opplever bare i juni,sola skinte varmt og sterkt på oss, fjellpryd og røsslyng blomstret så vakkert bortover heia! Vi biet ikke borte ved Sør Varden, vi fortsatte i bra tempo ned til “Øst-Varden” og tok oss kveldsmat i den vakreste solnedgangen!

Turen til Veste Varde fra Bømlihaugen/revafarmene er en real langtur på ca 17 km t/retur. Jeg var litt spent på hvordan det skulle gå, men jeg greide det godt på brukbar tid før det ble “mørkt”. Føtter og knær tok heller ikke skade, kroppen min hadde bare godt av langturen. Endelig er jeg restituert, nå kan jeg ta i fatt med større utfordringer i bratt og urete terreng!