Årets største begivenhet er den dagen reinrosa, Dryas octopetala setter igang. Normale år skjer det første uka i juni, men i år er det jo skiføre i høyfjellet ennå. Jeg måtte oppi en av de større reinroseheiene for å se om det sto til liv.

 

Jeg parkerte ved Gunnessetra og ruslet innover saustiene langs Levra. Jo, bjørkeskogen var grønn og fin ved setrene, men oppi fjellet ble den svart og vi fikk stadig mer snø å gå på.  Etterhvert kom vi til den store haugen med saltsteiner, der sauene holder til. Sannelig, sauene var allerede langt til fjells allerede, vi så de beitet høgt oppi Trollhytta!

Vi gikk over noen breie snøfonner i sporene til sauene og kom så oppi fjelldalen foran Smotta. Det var grønt oppi her, men bare knopper på reinrosa. Jeg fortsatte og kløv på skrå opp til den svære rasmarka, der blomstret reinrosa så vakkert!

Oppi her var så mangt i flotteste blomstring som gullmyrklegg og fjellnøkleblom. Noen få snømure var i blomst oppi bergrota, under den sto et par dvergmispel. En rublom var i den fineste blomstring, jeg tror det må være bergrublom Draba norvegica. Like ved sto ei nydelig tuesildre og blomstret så gulle fint! Bildet under viser den vanlige flekkmure, den sto litt overalt og lyste!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments