Hvitveis

Endelig er sommerens fottursesong igang igjen! Åh så deilig uti Lensvika idag, selv om temperaturen var lave 4 grader, så skinte sola så vakkert og en bokfink prøve ut vårens første toner!

Vi tuslet opp turstien i Møssinglia og kom snart opp til årets vakreste eventyr, kvitveisen sto og blomstret så fantastisk! Da ble det en lengre hvil oppi ospelia, Borga syntes også det var slitsomt opp bratte lia og la seg flat i kvitveisteppet. All snø var borte, tørrt og fint å gå oppover her.
Oppå Østvarden så vi med uro på snøværet borti Omnsfjellet, skulle det komme hit? Det blåste sprettkaldt, så vi fortsatte turstien opp til Svarthamran og fant oss en liten levegg bak varden. Der så vi at Sørvarden ville vært lett å nå idag, det var lite snø i fjellet, det kvite som var igjen var hard å gå på.

IMG_0188NY

Men så kom sannelig snøværet hit også, det ble for kaldt og vinterlig, vi hadde ikke utrustet oss for det i dag, vi var ute etter vår og varme. Så da gikk vi oss bare en sving bortover Svarthamran før vi gikk ned til hvitveisen og fuglesangen igjen.

Nesten nede ved bilen satte vi oss på ei tue i skogen med sola i auan og spiste opp matpakkene våre. Jo, våren er her, det er godt og varmt i sola, nå er det bare å begynne å gå i kystheia igjen!