borga17mai2013

Kjørte oss en tur på Heldalen idag, på selveste nasjonaldagen. Nå må det da blomstre i fjellet!
Veien var oppbrøyta allerede i påska fram til P-plassen ved Distjønna, tørr og fin å kjøre nå. Men det var det med fottur, det var skiføre heromkring, det var allerede flere på skitur bortover Heldalen i den fantastiske vårsola.
Vi labbet ivei i retning Pikfjellet. Det var 18 varmegrader og steksol, heldigvis ganske mye vind, godt det. Jeg var litt spent på snøen, den var jo fast og fin å gå på nå, spørs om den viller bli løsere utpå kvelden. Nede ved bekken under Langjørgen var det bart rundt omkring, men bekken var under snøen ennå. Tok ikke sjansen på det, så vi gikk litt oppover og fant oss en åpning i snøen ved ei stor bjørk.
IMG_0223heldal

Etter bekken var det ei svær fonn å gå bratt over, så var vi oppi snøfri fjellhei og kunne gå stien videre til topps. Og med mye vakkert blomstrende rødsildre! Vi brukte knapt to timer på oppturen, litt ute av form ennå ja.

Ved varden satt kjente som vi slo av en lengre prat med. Men vinden var heftig her, så vi fortsatte videre over til Tverrbekktjønna for en lengre hvil. Der var også rødsildra i flott blomst.
voffn