HUSEIMG_0395

Tok oss en tur uti Husdalen idag. Mor skulle prøve bunad. Jeg tok meg en tur innover bomveien.

huseIMG_0383

Molte:

huseIMG_0372

Vi kjørte helt lengst inn og parkerte ved lunneplassen. Jeg gikk opp en ganske ny traktor vei til de flate myrene. Der var det mye molt, men mest som umoden kart.

Husedrisa

Oppi myrene håpet jeg å få se noen Orchis, men nei, alt var fattig grasbakkemyr, med litt torvmyr i kanten. Så vi gikk inntil den store blokkmarka under Rabbora og tok noen bilder av den.

IMG_0359

På tur heim gikk vi via et lite myrtjern ved veien. Oppi der var flere artige planter, som myrhatt og myrmjølke (Epilobium palustre) . Jeg bøyde meg ned for å prøve et bilde av mjølka, men nei, det var fåfengt, i ett var vi svartdekket av ymse slag mygg, knott og fluer. Det var bare å ha seg unna, jeg hadde ikke med regnklær, værst var det vel for Borga.

HustoIMG_0415

Vi hadde ikke noen plager av mygg og slikt oppi myra, der var det en liten og svalende bris i den sterke sommervarmen. På heimtur fikk vi en guida tur opp til Fjellkjøsvatnet. Det var veldig interessant!

HUSENIMG_0402