Det var sju sprettkalde minus da vi startet ved Ulvåshytta i halv ellve tida idag. Klarvær og fint, men sola var langt unna. Vi labbet nå oppover turstien i retning Rødåsen. Tenkte oss på Rauhåmmåren for å se på utsikten og en bedre lunsj!

DSC00696f

Det gikk da ganske bra til å begynne med, ganske fast og fin snø å gå oppover skogsveien. Men etterhvert ble det bare glattisen. Jeg hadde nok engang utstyrt meg med for dårlig fester. Prøvde å gå litt med de puslete gummireimene med brodder under. Det fungerte bare ikke. Jeg møtte en av markavandrerne. Han var utstyrt med reale brodder. Og gikk raskt rett opp bratteste ishålka. Jeg må gjøre noe med dette.
Da vi kom oppå myra ved trimboksen, fikk vi endelig sola i ansiktet. Men jeg orket ikke mer glattis. Vi trasket istedet rett over myra og gikk oppi åsen. Fant en fin lyngrabbe og satt der en times tid i den gode sola.
Var litt kaldt ja. Selv om jeg hadde surret fjellduken rundt meg, selv med glovarm og søt te, krøp kaldværet inn i marg og bein. Sola varmet ikke noe særlig heller.
Så vi lusket etterhvert ned igjen til trimboksen.
Nedturen til Ulvåshytta ble som vanlig vanskelig. Borga var også blitt kald og sliten, ville heim, dro hardt nedover glattisen. Men vi kom da ned til parkeringa før skumringa, klokka var bare tre, dog nesten ti minus fristet ikke lenger, vi dro hjem og stekte oss laks med rømmesalat og mandelpotet.

DSC00698b2

Save

ForrigeRødåsen
Neste artikkelPå glattisen oppi Rokollen
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments