Vi gikk nå ut for å lufte oss idag, en heller grå søndag, men bra varme, et par minus. Da vi var kommet til Tølløvstien og fossen, slo det meg! Jeg følte meg rask og spretten, hvorfor ikke ta en tur oppi Espa, Espaveien er da ikke så bratt? Vi hadde spikerfeste for skoa i den kalde snøen oppover, men ved øverste huset begynte det å regne, snøen ble våt videre oppover.

DSC00731
Så oppi Espa, etter en dryg halvtime, ny rekord for meg, biet vi ikke, men fortsatte så langt veien var brøyta. Det var den til krysset mot Oksbåsen. Der satte jeg meg ned og spiste de to brunostskivene jeg hadde med, midt på veien, det fans ingen sittebenker og uti skogen var det bare klessvåt djupsnø.
Brøyteren hadde brøytet veien videre til Oksbåsen, men hadde sperret den for trafikk her nede med en snødunge midt på veien.
Oppe ved Oksbåsen snudde vi ved skiløypa, det var gått folk videre, men brøytinga slutta her. Mye folk på skitur! Og det silregna, som det hadde gjort hele veien oppover.

DSC00736

Med alt regnet, så var det bare å begi seg hjemover, ingen kos å lage seg ei snøgrop for å spise den medbrakte bananen. Jeg var litt redd for glatt føre nedover, men hurra! Det var god og fast snø, jeg kunne bare la Borga trave først og meg halsende bak.
Nedi Espavegen lysnet det litt og vi fikk sett utover bygda:

DSC00739

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments