Kjørte oppi Resdalen idag. Parkerte ved Kåsan. Fullparkert, hva skjer? Vi startet kl 11 i et fantastisk påskevær, en liten minusgrad, helt stille, blank blå skyfri himmel! Det var masse folk og hunder, mye scootertrafikk, transport av folk oppover.
Føret var som vanlig, fantastisk, idag var jo løypetraseen helt fantastisk, preppa mange ganger grunnet arrangementet oppi her. Så vi fikk en lett reise oppover til Vidmyrene, Borga trakk hardt og rask som en unghund, det var jo så mye hund foran i løypa. Jeg hadde som vanlig spikerfeste, hadde litt ising men jeg foretrakk festet oppover her.

DSCF3336voff

Oppå kanten ved Vidmyrene tok vi en tepause. Kjente at dette hadde fotan mine godt av ja. Var nok litt sliten etter oppoverbakkene i steksola, men kjente ingen smerter i venstre foten. Det var svart av folk bortover Vidmyrene, nå ble jeg for alvor nysgjerrig, det måtte være noe oppmed Heiløa.

Innover Vidmyrene skjedde det fantastiske. Jeg fikk opp “farten” kjente at den gode gamle teknikken fungerte og Borga småtravet foran. Så artig, nå var det godt å leve! Vi cruiset forbi etpar av skigåerne og ved Stakkstanga svingte vi av for å lage snøgrop.

DSC00816lunsj

Klokka var jo ett, så rast var nødvendig. Te, lady grey, søt og salami/brunost på brødskivan, en sikker vinner for meg. Borga fikk Frolics, da blir hu salig og stille.
Satt nå der og pleiet hudfarven, det stekte godt nå ja, ikke en vindgust, påske! Da fikk jeg se folket, de satt i tette klumper rundt en lavvo oppom Ogjerdheiløa. Det var noe skirenn for barna.
DSC00828ogjer

Suste videre opp til Heiløa, ja det var skirenn, det var preppa en lang trasé ned fra fjellet og utpå myrene, sikkert kjempegøy for ungan å renne seg. Blir for mye folk for oss to, så vi gikk oppå Fjelldalshøgda for å se på Trollheimen.

Åå så fint! Vi seg ned i lykke oppå høgda, så vakker har jeg aldri sett Trollheimen. Der var de alle, de kjente fjella, Gråfjellet, Svarthetta, Trollhetta, Rindhatten, Bolmen og Snota skinte som hvite diamanter på andre sida av Resdalen. Jeg har ikke sett de så nært på fem år, dette var sterke saker, jeg er tilbake til eventyret og fjella!

DSC00839ann
Nå måtte vi tenke på hjemturen. Jeg ville greid den på en dryg time, men Borga ble som vanlig krevende. Gikk ved siden av sporet utover Vidmyrene, det gikk jo greit, tok bare en liten time. Men så var det utforkjøringa oppom Snonssetra og helt ned. Borga var jo forlengst gått lei, men hadde mye krutt igjen i labbene. Det var bare å innse det, har ingen sjanse å følge huskyen ned bakkene, jeg kneppet av skia og gikk på fotan helt ned til Kåsan. Så vi brukte nesten tre timer på heimturen. En tepause med banan gjorde usedvanlig godt da vi sto oppmed Snonssetra i fem tida.

Vi fikk noe spesielt stort nede ved Kåsan, skifolket var jo dratt hjem, de fikk bare sola. Ikveld ble det en aldeles fantastisk solnedgang. Hele den hvite tinderekka i Trollheim, spesiellt Trollhetta og Rindhatten, ble badet i et fantastisk gullerød lys av sola som gled ned bak Bolmetrollhøtta. Jeg ble helt bergtatt av dette mektige synet, sto bare å måpte over vakkerheta!

Var bare en liten halvtime ned til Kåsan, og her var det tomt ja. Klokka var nå seks, det var såvidt minusgrader. Bilen var kokende varm inni, hadde stekt bra idag. Endelig kunne Borga krype oppi det røde teppenet sitt, sovnet ganske raskt. Bilturen hjem ble en tankefull og stille takksemd, at jeg endelig skulle få oppleve Trollheimen igjen på sitt vakreste, det var ikke til å tro!

ForrigeOppå Hemnkjølen
Neste artikkelPåskesol på Kjølen
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments