Etter dager med regn, var jeg litt spent på våren uti Agdenes. Vi kjørte uti Lensvika og startet oppi Møssinglia i 11tida. Det var lite vår her ja, allerede like oppom bilen savnet jeg sterkt skiene mine. Det var mye snø i heia ennå!

AKR_0123lensvika

Det ble drygt oppover lia i djupsnøen. Vi så lite til stien, men det var mye fotspor. Oppunder Østre Varde satte vi oss i le og tok matpause. Fra sørvest rullet det inn et større snøvær, vi var spente på om vi fikk til noe fjelltur idag.

Så kom det plutselig et par bærende på ski. De skulle på skitur til Sørvarden de. Ja da måtte vi prøve litt videre vi også!

AKR_0202vestre

Oppi fjellheia kjente jeg på noe fantastisk, jeg gikk jo så lett og ubesværet! Også opp de bratte snøflatene til Svarthamran, dette var artig å cruise oppover fjellsida!

AKR_0232TOPP

Oppå Svarthamran angret jeg enda mer på at skia var hjemme. Det var helt fantastisk skiføre bortover hele heia og opp til Sørvarden. Vi fikk et lett snøfall over oss mens vi satt der.
AKR_0216toppdd

Når sola kom igjen gjennom snøbygene ble det et helt magisk lys, prøvde å ta noen bilder.

AKR_0207utiverh

Vi ruslet en runde bortover den fine påskesnøen, klokka var blitt nesten fire så vi tuslet etter hvert nedover til Østre Varde igjen og spiste opp resten av matpakken.

AKR_0246aftn

Nedturen ble dryg, Borga var sliten også, hu gikk pent bak meg og tok det med ro. Vel nede ved bilen hadde jeg en fantastisk godfølelse i føttene, jeg hadde ikke vondt, jeg var bare så sliten. Etter år med sykdom, føler jeg meg klar. Dette ble en merkedag, nå er jeg endelig på fjelltur igjen.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Harald Egil Folden
28/03/2016 08:43

Hei!
Interessant med bilder og opplysninger fra nye steder!