Endelig er dagen kommet! Våren er her. Og jeg fikk SMS fra Anne og Morten; vi skal på Svarthetta om søndagen! Klart jeg ville bli med! Vi startet fra parkeringa oppå Sørøyåsen i ti tida og cruiset raskt ned til Minilldalsmyren. Vel, jeg gikk, det var for mye hunder og Borga var yr og svinset omkring overalt. Så vi koste oss med en god spasertur ned til Minilla med fella på skia, de skulle bli god å finne på hjemtur.

AKR_0619folke

Nede ved Mariuskroken fant vi en åpen lyngrabbe og tok en bedre, lengre lunsj også for å få litt farge i fjeset! Vi var i Trollheimen! Hurra! Det skulle altså gå fem år før jeg kom tilbake. Tåran spratt, jeg fikk vansker med å styre gledesfølelsene, vi bare satt der og koste oss i solsteken med sola i øyan. Jeg var egentlig i himmelriket, kunne lett blitt her idag. Akkurat her, for over femti år siden, var jeg på fjelltur for første gang, om det var i bæresela på fars rygg, eller stotrende bortover på Landsem treski, husker jeg ikke helt.
Det fristet jo litt med skitur i det fantastiske føret, så vi spente på oss sele og ski og strøk rett bortover myrene i retning Blåhøa. Knallhard skare med litt nysnø oppå, vi suste bortover myrene i god fart. Nesten morro på ski idag!
Her er vi kommet til setrene:

AKR_0664minill

Gikk heimatt til Mariuskroken mer på kanten av Minilla bortover. Reindrifta var nå kommet nedpå myrene:
AKR_0673rein

Oppe ved Svartdalstjønna ble det en lengre aftensrast med de siste brunost-skiver. Livet er herlig!

AKR_0693trollh

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments