Til tonene av en enslig bokfink, ruslet vi oppover fra Espa i ellve tida. Det var så fint vårvær, varmt og godt, ti grader, men tåka lå tett som grøt. Var veldig spent nå, var jeg virkelig igang og kunne gå langt i marka? Så hørte vi en tung lyd av fjellsko, en svett Andreas kom løpende nedover veien, hadde vært på Rauhåmmåren en tur.
AKR_0727oksb

Etter en liten halvt time var vi oppe ved Gabrielraudåsen. Så langt var veien snøfri, tåka lå fremdeles tett, det gikk seint med meg, men jeg gikk nokså uanstrengt og lett! Videre et kvarter så var oppå Hulluflata og fant fram en banan. Det gjorde godt, Borga fikk endelig lagt seg ned for en hvil.
AKR_0765kongl

Stien videre til Rauhåmmåren var grei, faktisk bart inni skogen, litt snø utpå åpne flater. Vi gikk utpå utsiktspunktet før Håmmåren, fant fram maten og tok en lengre lunsj. Fremdeles ingen utsikt utover Orkdalen, så jeg fikk reflektere over eget velvære. Venstre foten var nokså sliten, det gjorde vondt i beinhinna. Men ellers så var det bare velstand, jeg var litt overasket over det, så da er jeg altså godt igang igjen! Utsikt oppover mot Fannrem:
AKR_0827fannr

Etter et par minutt var vi bortpå selve Rauhåmmåren, nå lettet gråtåka og vi fikk tatt en del bilder av byen vår. Her er selveste Orkanger City;
AKR_0835city

Ble ikke lenge her, dagen var ung og det var nesten snøfritt oppover skogen. Vi gikk derfor oppå myrene, etter stien mot Ulvåsen, mye spor etter markatrimmere. Det var jo litt snø, men stort sett bart utover myra.

AKR_0859myra

Borti skiløypa hadde det vært kjørt med scooter idag, men det var tynt med snø, allikevel, det hadde gått noen på ski nylig. Vi fulgte skitraseen ned til Rødåsen, kom dit i 5-tida, smakte godt med varm te og daim nå!
AKR_0895raus

Godfølelsen fra tidligere tider seg innover meg, jeg syntes ikke det var så langt runden fra Håmmåren til Rødåsen, gikk greit og uanstrengt ned mot Hulluflata igjen. Følte rett og slett at jeg kunne fortsatt i timesvis, måtte gjøre noe med det.
AKR_0911luflata

Nede ved krysset opp til Oksbåsen hadde skyene trekt over igjen, det var en sånn stille, magisk, tidlig-vårkveld. Jeg måtte bare borti hvilebenken og avslutte dagens store lille tur. På gammelmåten drysset jeg ut alt utstyret omkring meg, satte meg på fjellduken, tok på meg den røde fjell-ullua, tok fram den siste brunostskiva, helte oppi koppen den deilige varme søte Lady Grey teen og sukket henrykt, nå er det levelig igjen!

Tuslet så takknemlig ned til Espa, klokka var sju da vi kjørte hjem, en hel masse folk kom akkurat nå på markatrim.
AKR_0906vofn

ForrigeVipa er kommet!
Neste artikkelPikfjellet 999 moh
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments