Vi startet i elleve tida oppi Espa og ruslet oppover marka i retning Rasmusrommet. Ti grader, gråvær. Da vi kom oppi Aunet, hang det istapper fra taket. Vært skikkelig frost i natt ja. Snøfritt og fint her oppi, så vi tok en kjapp tekopp og studerte utsikten over dalen og Strandafjella.

AKR_0996espa

Ruslet videre oppover markastien, det ble stadig større snøflekker inni granskogen, nå så vi fotsporene etter markatrimmeren vi hadde møtt. Kom snart opptil stifaret til Lomtjønna, det fristet lite å gi seg i kast med laussnøen oppover skogen.
Vi fortsatte oppover og utpå de store myrflatene i Aunmyra.
AKR_1003aune

Det gikk veldig fint å gå midt utpå myra, om sommeren er dette hengemyr, men nå var den ganske hardfrosset og store snøflak. Det var et gammelt skispor vi fulgte. Kom etterhvert opptil skitraseen fra Ulvåsen. Et tynt issnølag som en kvit stripe bortover, her var nok skisesongen over for i år.

Da plutselig spisset Borga ørene kraftig! I det samme gjallet høye trompetstøt fra Pikhaugtjønna. Sånn flaks, jeg fikk virkelig sett traneparet danse sammen med utspredte vinger! Det var et vidunderlig øyeblikk, noe slikt har jeg bare lest om, ikke opplevd på nært hold.
Beriket av tranespillet, ruslet vi videre opp skistraseen til Kvitsteinan. Fant oss en tørrabbe ved ei furu og tok en lang lunsj. Hadde med nystekte vafler idag. Kvitkrull er så fin her omkring;

AKR_1036mose

Tranene fortsatte med dansen nedpå tjønna, det er altså så magisk stemning disse tidlige vårdagene!
AKR_1031kvitst

Skitraseen over til Lomtjønna på Fannremssida, var nesten gangbar med ski, men det stakk nå opp mye lyng. For oss til fots var det en grei fottur opptil første Lomtjønna, det ville blitt mye laussnø i furuskogen oppover.

Jeg torde ikke å gi meg utpå isen på Lomtjønna, så vi gikk over demningen istedet. Kom til gapahuken i fire tida, godt med en hvil for oss begge nå. Borga var blitt sulten så det ble litt frolics og vaffel å få.

AKR_1060

Jeg var optimist på at stien rett ned til Aunet skulle være enkel å finne. Men nei. Den var håpløst dårlig merket. Forsvant for oss under all lausnøen nedover skogen. Så det var bare å dra fram gps og legge kurs. Den kom jo fram her og der nedover, slik at vi fikk korrigert oss inn. Men øverst i hogstfeltet glemte vi bare stien og trakk rett ned på hovedstien. Litt kronglete nedi bekken, Borga spratt over, litt verre med meg og den såpeglatte isen.
Vi hadde ikke bommet så mye, stikrysset var bare et tredve tall meter lengre vest. Nede ved Aunet igjen i seks tida, hvilte vi støle lemmer og labber, studerte Annølkammen på andre sida av dalen. Ta oss en tur dit Borga? Voffen bare gryntet, vi må vel ta det rolig en dag.
Tilbake til bilen i sju-tida. En fantastisk dag, en god trimtur. Artig med vår og lange fotturer igjen!

AKR_1074aune

Oversiktskart med dagens gps-spor;

lomtj

ForrigePikfjellet 999 moh
Neste artikkelDen første marikåpe!
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments