Kjørte ut i Skorilla idag. Allerede 15 varme grader. Helt fantastisk forsommerdag, graset var grønt, bjørka var utlauva og sto så lysegrønn. Starta i halv elleve tida, rusla innover Småbrudalen på god skogsvei. Gikk helt opp til veis ende oppi Granslættet, måtte ha en hvil fra stekvarmen, så vi  satte oss i skyggen ved bekken.
Det ble drygt oppover myrene, selv om det var nesten sommerlig tørt, så var det uvant med sånn varme. Da vi kom opp til kraftlinja flata terrenget ut, og vi slepte oss til en skyggefull furu. Endelig var det lunsj, klokka var nesten to, vi satt lenge og koste oss med sola i fjeset. Det lyste så hvitt av blomster utover myra, molta blomstret! Jeg hadde mest lyst til å tusle nedigjen, men det fristet mer å komme opp til Blåheia for å se fjella og ned på Snillfjorden.

AKR_1505heia

Så vi gikk den kjente traseen under kraftlinja. Tørrere her, mer berg og mindre myr.

Kom oppå Hestfjellet ved foten av Blåheia i femtida. Ja nå var det godt med lang hvil for oss begge. Vi hadde jo ikke gått mer enn halvannen time fra lunsjplassen, men her oppå var det virkelig fint og fantastisk utsikt! Og gjøk! Den ropte ko-ko ko-ko så trivelig, der satte den seg på en busk fire meter unna oss, sjelden å se den store fuglen så nært.

AKR_1532heia

Nå så vi alle fjella utover Snillfjord. Sommer ja, snøen er borte, endelig er tida kommet for de lange fjelltura i Remmafjellet, Terningsheia og Svarthamran på andre sida av fjorden. Utover mot Aure er det også sommerlig, Fonna har bare noen flekker på toppen;

AKR_1538fonna

Hoggåsa derimot, er det vel mye snø ennå. Fint og bart oppmot Drakevatnet, til topps blir tungt;

AKR_1556gaasa

Etterhvert tuslet vi nedover igjen langs kraftlinja. Fin trase det. I knekken på linja studerte vi lengtende stifaret mot Blåheia og Gråurda langt bak. Hmm det ble altså for langt idag det, jeg må prøve å få opp farten. Og ha med mye mer mat, klokka seig seg mot sju, jeg var skrubbsulten og tørst. Vi gikk helt ned til skogkanten og spiste de siste brødskivene. Greit nok, muligens bør jeg ta med brenner og Real turmat for å komme i mål med alle langturene mine. Gjøken gol her også, det var muligens samme individet, vi så den flaksa opp og ned langs kraftlinja.

Sånn i åtte-tida kom vi tilbake til skogsveien igjen. En helt utrolig nydelig sommerkveld, og langs veikanten var det kvitt av gjøkesyre. Bittekonvall var også kommet litt i blomst.

Jau, det ble nesten klokka ni i kveld også. En nydelig solnedgang utover Snillfjorden, for ei deilig tid, nå er det mi tid igjen, livet er gitt meg i gave på nytt, nå blir det turer Borga, kanskje Prestlifjellet til uka!

Selfie;
AKR_1581meg

 

 

Oversiktskart med mitt gps-spor i rødt. Traseen min videre til Gråurda er antydet med grå strek:
Kart

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments