Satt oppå toppen av Resfjellet idag, det murret så godt i kroppen av glede og slitne bein, mens jeg nynnet på;

“Å leva det er i arbeid
mot rikare mål å trå”

Jeg hadde greidd det! Endelig, hadde aldri trodd jeg kom hit opp igjen! En perfekt dag på alle måter, og rett over dalen tittet jeg med lengsel på Trollheimsfjella i sommerskrud, nå var det kanskje mulig for meg også!

Vi kom oss ivei tidlig i dag, startet fra Storslåtta før elleve, bare 14 grader og lettskya. Lover bra! Tok på sekken og spente for Borga i selen og tuslet ivei bortover myrstien. Var vått i myra, og snøskavlen baki Fjelldalskjølen var dryg i dag. Men det var sommer, sola stekte bak tynne slørskyer og greplyng var godt i gang med blomstringa. Så vi brukte bare en liten time opp til Ogjerdhøyløa. Følte at jeg hadde fått opp tempoet, vi fortsatte bare etter en styrkende tekopp.

AKR_1955ogjer

Oppover Resfjellet gikk det greit første biten, var ikke så bløtt i myra. Etterhvert kom vi oppi snøen, den var ganske fast så vi gikk der i stedet, rett opp til favoritt rasteplassen min, litt under Eltjønna.

Der, i ei eng av gullmyrklegg, hadde vi en lang og deilig lunsj med verdens beste utsikt. De hvite diamanter rett over dalen hadde trukket i mer sommerlig skrud, til og med Snota og Trollhetta var preget av store barflekker. Over salamibrødskivene begynte det å gå opp for meg, hadde jeg virkelig gått så høyt til fjells før første rast! Ikke hadde jeg noe særlig vondt i fotan heller.

Etterhvert fortsatte vi stien opp til Eltjønna. Det fristet nok å gå i rett linje den lange snøfonna oppover. Men vi var på sommmertur og turstien var helt tørr og fin. Oppe ved bratthengene under toppen var all snø borte, det ble på gammelmåten å tråkle seg oppover stien. Fint med Borga da, hu trakk meg hardt oppover bergknausene!

Toppflata på Resfjellet var helt snødekt, denne snøen blir liggende lenge utover sommeren. Savnet nok fjellskia et øyeblikk, men snøen var jo riktig fast og fin å gå på den. Så var vi plutselig på toppen!

Kom til Resfjelltoppen litt etter fire. Var nokså kald vestavind oppå her, og skyene dekket for sola. Vi krølla oss ned på lesida av varden i sør, og falt helt i staver over den utrolige utsikten! Kjente det godt i føttene nå, jeg var sliten til gangs. Men denne seieren var helt fantastisk, vi hadde jo ikke brukt mer enn fire timer til topps.

AKR_1942topp

Utsikten er jo en fantastisk lønn for strevet! Det var sommerdisig, men vi så jo alle ihop fra Snøhetta rundt om til Trolla. Jeg satte opp denne lista på toppturen min 26. mai 2007;

“Nordover er Orkdalen utover med fjorden, Vassfjellet, Gråkallen, Fosenfjella og Forbordfjellet, videre østover Fongen, Sylane, hele Ilfjellet, Forollhogna og Sandfjellet i ganske, vestover Ruten, Rindalsgrenda, Hjelmen og Saksa lengst ut. I sørøst Ramsfjella med bl.a. 1260n, Ramshøpiken, Trollhytta og Grythatten, videre Blåøret og Brattskarven. Videre i sør Trollheimspanoramaet;

Fra øst Gråfjellet, Høghø, Storhornet med hele Snøhetta og Larstind bakom, Svarthetta med Jølvatnet framom, Blåhøa, Midtre Gjevillvasskamb, Trollhetta med de tre markante toppene, Rindhatten, Neådalssnota, Bolmetrollhøtta, Salen, Snota, Rognnebba, Fruhøttta, Ura med Blånebba bak til høyre og Honnstadknyken. Rett ned er Resvatnet med Langvatnet til høyre, Raudfjelltjønna opp for Resvatnet og Raudfjellet rett opp for Langvatnet. Mellom Neådalssnota og Snota så jeg Innerdals/Sunndalsfjella Trolla, Skardfjellet og Vinnufjellet med Kongskrona og Dronningkrona.”

AKR_1927utsikt

Nedturen gikk som en lek – stort sett. Vi freste ned og utover snøflata, Borga ble helt på styr, danset og hoppa og spratt utpå snøen! Brattura ned mot Eltjønna gikk tregt, selv om jeg fikk voffen til å gå bakerst. Nå var vi snart ved den fine lunsjplassen vår.

Ble en hel time der, klokka var over sju, så jeg ville kvile ut skikkelig. Været hadde stilna, nesten vindstilt, skyene drev sørøstover. Åh så fint, det ble blå himmel og nydelig kveldssol over hele Resdalen og fjella bak!

Ble ni ikveld da vi kom ned til Storslåtta igjen. Har nok fått opp farten, det er ei lita mil t/r Resfjelltoppen, idag følte jeg at alt stemte. Bare en fordel med kaldere vær, og jeg har endelig bytta til tynn sommerull.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments