Det var mye folk ute på tur, vi starta like etterpå i elleve tida. Gikk den lange traktorveien innover Vejrvatnet og helt borttil  Storvatnet. Her er Mærkessetra på bortsida av vatnet;

 

AKR_1994stera

Det var så fin sommer nå, graset var grønt og sauene var nettopp sluppet på fjellbeite. Vi satt oppom saltsteinen med en god tekopp og så på de rare ulldottene, Borga var som vanlig helt på styr skulle bortil de og leke. Så jeg trakk henne videre oppover for å få ro.

Ved to-tida var vi endelig oppi Fagerlibygda. Vi brukte over to timer hit opp idag, og fikk en fantastisk opplevelse! Reinrosa sto i sin aller beste flor! Det lyste hvitt i hvitt bortover fjellheia, sjelden har jeg sett den så praktfull! Og rundt omkring i reinrosa sto fjellfiol, fjellsmelle, grønnkurle, fjellnøkleblom og blålyng i sitt beste flor. I den magrere heia foran blomstret greplyng og skrubbær så flott!

AKR_2022rosa

Jeg ble helt matt av all denne blomsterprakten. Det er noen år siden jeg har vært oppi ei reinrosehei i full blomst, jeg satte meg midt i blomsterbedet, det sto ei lita fjellbjørk der slik at jeg forsiktig kunne sette meg i blomsterhavet!

Tenkte på topptur idag også, dette grønnsfæret med denne blomsterprakten var ikke lett å forlate så vi satt en lang time med lunsjen vår og koste oss virkelig.

Så smått tuslet vi videre oppover. Artig å se om jeg kjente meg igjen mot Ilfjelltoppen, det er ingen stier å følge, må lese kart hvis en er ukjent. Men det gikk greit, jeg kjente meg igjen, det er blitt noen turer oppi her. Vi gikk helt opptil Nordbygdhåmmåren, til den store tjønna på sørvestsida.

AKR_2037tjonn

Herfra bruker jeg en dryg time til topps når jeg er i god form. Vi valgte å avrunde turen her, gikk oppå den lille kollen ved tjønna, den er på ca 930 moh. Her er et fantastisk rundskue til hele Trollheimen. Nå så jeg over Gragjelfjellet, slik at jeg fikk se Snøhetta langt bak i sommerdisen! Bildet under er av Blåhøa og Svarthetta,

 

AKR_2061troll

Etterhvert tuslet vi nedover igjen til Fagerlibygda. Fant igjen rasteplassen midt i reinroseblomstene og bare la oss ned og nytet den fantastiske fjellsommeren!

AKR_2080voff

Tilbake til Storvatnet ved Mærksetra igjen i ni tida. Sola sto høyt ennå, heiloen satt borti graset og trillet sine toner, en gjøk gol så energisk borti lia, bjørkefinken satt like ved og sang sin langtrukne toner, lett ringing fra bjellesauene, alt var grønt, langt grønnt gras, bjørka var fullt utlauvet, alle sommerluktene, ram lukt av sau, kumarinduft av graset, honningduft av blåbærblomstene. Jeg ble bare sittende lenge med mine gledestårer ved høyløa i den varme sommerkvelden, livet er herlig!

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments