Kjørt uti Leverdalen idag. Ville se på fjellplantene nå ved Olsok. Startet fra Vollasetra i elleve tida, en vakker, varm høysommerdag, nesten skyfritt.

 

AKR_4066setr
Vi tok den oppmerka turstien som går innover Ramsfjella og Holmtjønna, først kom vi opp til Vollsetra som nå er hytte. Like etter den deler stien seg, den ene går sørover inn i Svartbekkdalen. Vi gikk stien bratt bratt rett oppover. Tørt og fint i fjellet nå. Beste tida i året! Og her var det mye sau, Borga stakkar ble helt tullete av de. Veldig snedig, oppi bratteste stien møtte vi to sauefamilier, nei de sprang ikke unna, de begynte å gå imot oss!

AKR_4089BOFF

Etterhvert kom vi nå oss oppå 1000 moh, og det begynte å bli mye fine fjellplanter rundtomkring. Berget var mer skifrig og løst, dette ser bra ut. Så vi satte oss ned her og hadde en bedre lunsj ved noen lekre, fiolette fjellbakkestjerner.  Det fantastiske med Ramsfjella er utsikten til Trollheimsfjella, jeg ble sittende lenge å glo på fjella rett over dale.

AKR_4090sky

Utsikten over til Nerskogen, med Svarthetta kneisende bak!

AKR_4096hetta

Siste bratta oppover gikk greit, ved tre-tida var ved dagens første mål, Fremre Sætertjønna. Jeg hadde husket riktig, i utløpsosen i vest sto det en liten koloni snøull! Den er mer vanlig oppi Trollheimen, jeg har ikke sett den flere plasser her i Ramsfjella.

Så vi satte oss ned uti osen på noen steiner uti vannnet og fotograferte snøull. Den har litt samme fasong som torvull, samme høyde og ett hode. Men du tar ikke feil, torvull er liten og pjuskete i hodet, snøull har et stort drivkvitt ullhode.

AKR_4122ULLA

Vi begynte å samle oss for å fortsette videre innover, tenkte å komme så langt som 1260n idag. Plutselig skar det et svart uværsteppe over oss, det regnet friskt! Jeg ble livredd, og sprang frampå kanten for å se hvor været kom fra.

AKR_4101SKARV

Hele Trollheimen østover til Jøldalen var innpakka i et svært gråsvart regnvær, og det lynte og tordna heftig borti Svarthetta!

AKR_4179guls

Litt av uværet hadde dratt seg løs og gått over Leverkinna og landet rett over hodet på oss. Livredd som jeg er for lyn, var jeg allerede halvveis ned igjen til Vollasetra! Men regnet ga seg etter ti minutter, ble aldri noe mer regn. Jeg skulle ha ridd det av under fjellduken oppe ved tjønna, men nå var det blitt for sent til å gå opp igjen.

AKR_4210trollhytt

Så vi bare tuslet nedover stien ned til Vollasetrene igjen. Hadde en lengre kveldsrast på setervollen, studerte det merkelige været rett over dalen. Det regnet voldsomt oppi Trollheimen og på Nerskogen nesten helt fram til kirka. Regnet var også over Heldalen, Jøldalen og Resdalen nå. Her er vi ved den øverste Vollasetra;

AKR_4216

Men vi fikk aldri noe mer regn, det ble rett og slett mindre skyer, en varm, deilig sommerkveld her inni Leverdalen!

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments