Vi startet halv elleve ved Ulvåshytta. Borga hadde fått ny sele! Endelig en skikkelig Non Stop sporsele, sommerutgaven av vinterselen. Altså utstyr fra norske Non-stop dogwear as, vi har Free Motion trekksele for skiturene våre, nå har jeg kjøpt Sporsele universal til Borga. Noe helt annet enn det billige sarvet vi hadde før. Se så stolt Borga er nå:

AKR_4667SELE

Ruslet oppover svingene til Stormyra. Satte oss på benken og kikket på utsikten. Det dårlige været i sør gjorde at vi ikke så et eneste fjell i Trollheimen. Gjemshøgda sto som stubbe like foran gråværet. Rett over dalen tittet vi på Hukkelåsen, det meste av husa står ennå.

Etterhvert ruslet vi litt videre og tok stien til Hovsslættet. Har aldri vært her bortover før, så det var jo litt spennende. Vi kom ikke langt før det ble full stopp for fotografering. Det sto igjen noe fullmoden molt, akkurat perfekte. søte og gode!

AKR_4711molte

Tuslet videre til Hovsslættet og tok en bedre lunsj på setervollen.

AKR_4739HUSET

Videre ned til Rødåsen (øvre) var det ikke lange biten, brukte vel en liten time på det. Klokka var nå tre på ettermiddagen, for første gang idag kom det en markavandrer løpende. Vi hadde jo gått alene i hele dag, det var så fredlig og stille i marka nå.

Stoppa litt nedi Rødåsen for å knipse husene før vi fortsatte ned til Hulluflata.

AKR_4770rauaas

Nå fulgte dagens eneste reale motbakke, helt opp til hogsflata! Nå kjente jeg det godt, det gikk seint, men jeg dro hele bakken i ett drag, er nok kommet i formen igjen!

AKR_4785tyt

Vi gikk ut på det første utsikspunktet for å se. Ikke så stort vidsyn her pga skogen, men vi fikk da noen bilder av Gymnaset.

AKR_4813follo

Så var det selve Rauhåmmåren. Alltid artig å komme utpå her. Ser jo hele byen vår, hele bygda oppover via Forve  opp til Kvåle. Og den utsikten til Trollheimen! Med gråværet idag så vi ingen glitrende diamanter, så vi koste oss med bybilder.

Idrettsparken:

AKR_4874bynen

Orkanger City med legesentret og Søra:

AKR_4873BYN

Motbakken opp til myra var tung som vanlig, men igjen, selv om det nå leid ut på ettermiddagen, gikk det radig oppover. Ingen lengre pauser, det er fotan som forblir problemet, pusten er god nok!

Vi cruiset utover myrene mot Ulvåsen, snedig å se Borga trave bortover den plankelagte myra, et benpar på hver planke!

AKR_4886VOFFF

Raskt var vi på favorittrasteplassen vår oppom Ulvåhytta. Strødde utover fjellduken, og satte oss godt tilrette for en lengre kveldsrast. Nå hadde vi det ikke travelt, så vi bare satt der lenge med te og brunostskiver og koste oss i den varme sensommerkvelden.

Folket var nå kommet ut på kveldstrim, ganske mange som sprang eller gikk forbi oss. Så smått begynte vi å pakke sammen og fulgte etter ned til Ulvåshytta. Det slo meg dette var da veldig trivelig! Bare rusle rolig bortetter stien med tempo nesten svett, la voffen trave lett foran. Endelig har jeg blitt godvenn med marka heime, Ulvåsmarka!

 


Denne turen i marka er en av mine favoritter. Hyggelig å rusle omkring på stiene, og så er det bare 10 min kjøring hit opp til Ulvåshytta.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments