Endelig så været ut til å roe seg for en dags skyld. Ut på tur! Et par varmegrader, speilholke over alt, så vi kjørte oppå Rønningen i ti-tia. Tenkte meg først oppi Ulvåsen, men stoppet her, for å gå Buvikløypa.

Først oppå Lysthusflata kom vi oppi snøen. Som ikke helt ble den store lettelsen. Det var jo sommerbløtt og gjørmete under, ingen is, snøen lå oppå som et tynt dekke.

_dsc2019

Det ble mye bedre oppover Buvikløypa og traktorveien. Vi var av de første idag, det var litt uvant. Etter en drøy halvtime var vi oppå Furuberget og skuet utover den fine byen vår. En ser havna og verket godt, mens Øra er dekket av berghamre lenger ned.

Labbet videre i økende snødekke. Oppå myrene ble det noe plagsomt. Dette var løs nysnø som lå oppå sommervåte myrer, måtte passe oss så vi ikke tråkket nedi gjørmehulla bortover stien. Klokka seg mot ett, lurte litt på om vi skulle gå fram til Ulvåshytta. Det ville tatt en drøy halvtime bortover lyskøypa, og så gått veien ned. Ville nok blitt lettere, men muligens siste biten i mørket.

Så vi bestemte oss for å ta rasten her under ei fin furu. Satt en god halvtime med matpakken og koste oss. Jeg var spent om sola idet hele tatt ville komme fram idag, det var faktisk fin, blå himmel rett opp.

Nedturen gikk veldig greit. Har ikke prøvd markatur med piggsko før, det var så fint, bare å gå på det en greide nedover!

Kom ned til Lysthusflata kvart over to. Skumring. Istedet for å gå den våte stien rett ned gikk vi veien. Nede ved Joplassen fikk vi en fantastisk solnedgang over sørhimmelen!

solned_dsc2053

Å leva, det er å elska
det beste di sjel fekk nå,
å leva det er i arbeid
mot rikare mål å trå.

Jeg så det på vei ned. All denne innesittinga gjør meg bare ondt. Det arbeidet denne turen innebar, gjorde meg mye bedre til sinns, en lykkefølelse jeg ikke har kjent på lenge.
Så vi kom ned igjen før det ble mørkt idag også, sånn i tre tida, knytte av piggskoa og gløtta på gpsn. Jo 6 km i motbakke, det går nå an.

Gikk en kveldstur med Borga som vanlig sånn i elleve tida. Da var det stjerneklart, jeg så stjerner, det er lenge siden!

ForrigeTirsdag i Orklaparken
Neste artikkelOppover Rokollen
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments