Spekulerte litt på dagens i noe som kunne bli finvær, så da var det bare å ha seg oppi Espa å gå innover marka.

Jeg elsker denne traseen opp til Aunet, den halvtimen det tar å gå opp igjennom hogstfeltet får opp pusten og hjertefrekvensen. Merket idag at jeg mer fløy oppover, så glad for at jeg foretrekker en dag i marka framfor nedgravd i sofaen om det så er guste vær!

Ved Aunet biet vi bare minutter før vi tuslet videre innover marka. Vært mye frost i den siste tida, så det var hardt. I skyggen lå ennå igjen noe steinhard snø. Vi tok av  stien opp til Lomtjønna. Gikk så greit og normalt som vi nesten kunne få til. Halvveis opp fikk Borga en lenger pust i bakken, jeg bare måtte ha en banan og litt varm te.

 

Så var vi endelig tilbake til Lomtjønna og gikk inn i gapahuken og stelte til lunsjen, en enkel matpakke og deilig Lady Grey te. Men det var så vidt minusgrader, jeg kjente kalden snek inn i ryggen min. Så vi ble ikke lenge, men gikk så rundt Lomtjønna og ned skitraseen.

Ble litt mer sol så vi hadde en fotopause. Borga var ikke sliten, kom seg  raskt når vi hvilte. Nede ved Kvitsteinan noterte vi oss i trimboksen og gikk så utover mot vest i Aunmyren. Stort sett i samme faret som sist vi var her. Men nå så jeg det gikk en gammel sti bortover så da fulgte vi den utover hele Aunmyra.

Litt etter halvveis kom åpenbaringen. Klokka var over fem, så vi tok litt sjokolade på en stubbe. Vi hadde gått over halvmila i myr, selv om den var ganske fast, så var jeg nokså sliten, så dette må vi gjøre mer Borga!

Akkurat da vi satt der på stubben, gjallet det i trompeter! Tranene hadde kommet tilbake til Pikhaugtjønna! Å det var så fint å høre! Så da ble vi sittende ekstra lenge og glede oss over at våren er kommet for fullt og vi går på tur igjen!

I myrkanten hadde nå såvidt myrulla begynt å blomstre;

Ved Aunet igjen hadde vi en lengre matpause. Jeg satt egentlig å ventet på solnedgangen, men det ble heller et par regndråper.

Nedi Espa i sju-tida. Dette ble en riktig trivelig markatur og ved bilen fikk vi høre en forsiktig bokfink prøve stemmen, årets første for meg.

 

Save

Save

Save

Save

ForrigeHimmelrike på Sørvarden!
Neste artikkelVårvinter på Rauhåmmåren
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments